Gamintojas: Tekirdag Rakisi
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Turkija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 47,5%
Tekirdag Rakisi No. 10 laikomas aukščiausios kokybės rakiumi, kurį su meile ir kruopštumu tradicine Turkijos Tekirdago regione gamina amatininkai.
Šis idiliškas miestas yra netoli Stambulo ir žinomas kaip Marmaros perlė.
Čia, šiame regione, esant optimalioms klimatui ir vynuogynams, gimsta aukštos kokybės gėrimas, kuris įvertinamas ne tik Turkijoje, bet ir už jos ribų.
Naudojant tradicinę metodą, rakis kruopščiai distiliuojamas variniuose puoduose, todėl turi išskirtinę švarą ir aromatinę gilumą.
Vėliau šis gėrimas bręsta keletą mėnesių ąžuinėse statinėse, kad įgautų savo išskirtinį švelnų charakterį ir sudėtingus aromatus.
Degustacijos aprašymas: Spalva: skaidri kaip krištolas; praskiedus vandeniu įgauna pieno baltumo atspalvį.
Kvapas: dominuoja anyžių natos, lydimos subtilių žolelių aromatų ir šviežių vynuogių natų.
Skonis: švelnus, bet tuo pačiu intensyvus, su stipriu anyžių skoniu, papildytu subtiliu žolelių prieskoningumu ir švelnia vynuogių saldumu.
Poskonis: švelnus, ilgas ir harmoningas, su elegentiška salduma ir malonia gaiva.
Idealiai tinka 8–10 laipsnių Celsijaus temperatūroje; derasi su Meze užkandžiais, šviežiomis jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais ir grilintomis daržovėmis. Ypatingai gerai papildo tradicines Turkijos virtuvės patiekalus, tokius kaip grilintas aštuonkojis, aštrus ožkos sūris arba baklažanų patiekalai.
Tai taip pat galima gerti gryną, gerai atvėsintą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


