Gamintojas: Fratelli Branca Distillerie
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 1 l
Stiprumas: 35 % alk. tūrio
Fernet-Branca 35 % alk. tūrio, pagamintas Italijoje tradicinėje Fratelli Branca Distillerie distilerijoje, yra vienas žinomiausių amaro pasaulyje. Receptūra pagrįsta 27 žolelių ir prieskonių mišiniu, kurio tiksli sudėtis slapta. Žinomos sudedamosios dalys apima Aloe, činaro žievę, gencijanoji šaknį, irisą, galangą, rabarbarą, ramunėlių žiedus, mirrą, cinamoną, šafraną ir liepų žiedus. Po skirtingų maceracijų gėrimas brandinamas dar 12 mėnesių dideliuose slavonijos ąžuolo statinėse. Fernet-Branca yra pasaulyje plačiai vertinamas, ypač Argentinoje, kur suvartojama apie 75 % visos pasaulio produkcijos. Jo charakterį formuoja ryškus kartumas, gilios spalvos bei tvirtas žolelių profilis.
Degustacijos pastabos:
Spalva: tamsiai ruda.
Kvapas: espresso natos, anyžius, mėta, piprų ir lakridų žymės.
Skonis: pilnas kūnas su aromatinėmis ir kartiomis natomis mėtų, ramunėlių ir žemiškų prieskonių.
Poskonis: ilgas, sausas ir išryškėja mėtų bei espresso užuominos.
Šis amaro puikiai tinka kaip digestif po sotūs patiekalų, nes jo žolečių kartumas natūraliai skatina virškinimą. Ypač gerai dera su tamsia šokolade, espresso ar prieskonių desertais, kurių aromatai atspindi jo žolečių intensyvumą. Kokteiliuose – pavyzdžiui „Hanky Panky“ arba „Fernet & Cola“ – jis suteikia gilumo ir sudėtingumo. Gerdamas kambario temperatūroje, išryškėja jo sodrus, gilus charakteris.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


