Gamintojas: El Jolgorio
Kategorija: Tekila
Kilmės šalis: Meksika
Tūris: 0,5 l
Stiprumas: 48,8%
Rūšis: Espadín mezcal
Sudėtis: Espadín agavė (Agave angustifolia)
El Jolgorio Mezcal Espadín yra rankų darbo premium mezcal iš Meksikos, atspindintis Zapotec destiliatorių tradiciją Oaxaca. Su 48,8% vol. alkoholiniu stiprumu ir 0,5 l talpos buteliu, šis mezcalas yra intensyvus ir autentiškas Espadín agavės atstovas, pasižymintis išskirtine grynuma ir rankų darbo precizija.
Gamyba vykdoma tik iš Espadín agavės (Agave angustifolia), augančios Oaxaca aukštumose. Po brendimo laikotarpio iki aštuonių metų agavos tradiciškai kepamos žemės krosnyse po medienos ugnimi, vėliau susmulkintos akmenimis ir fermentuojamos atviruose medieniniuose statinėse. Dviejų kartų distiliacija mažose varinėse distiliavimo kolbose išlaiko augalo charakterį ir suteikia destilatui ryškią skaidrumą bei aromatinį intensyvumą.
Ypač išskirtinė: agavų derlius šiai edicijai įvyko 2018 metais, o išpilstymas ribojamas iki tik 410 butelių visame pasaulyje.
Degustacijos natos: Spalva - Kristalinė. Kvapas - intensyvus ir gaivus su mineralinėmis natomis, dūmu, žolelių užuomina ir šiek tiek citruso. Skonis - galingas, kompleksiškas ir subalansuotas, su žemės tonais, virtos agavės skoniu, švelniu dūmu ir prieskoniais. Pabaiga - ilga, aromatiška ir dūminė su mineraliniu užuomina.
El Jolgorio Espadín geriausiai atsiskleidžia grynas, kambario temperatūros, tradicinėje Copita taurėje, kur jo dūmingumas ir mineralinis skaidrumas optimaliai atsiskleidžia. Jis derinamas su kepsninės mėsa, keptomis daržovėmis ar stipriais meksikietiškais patiekalais, tokiais kaip Tlayudos ar Mole. Taip pat jis kuria įdomius kontrastus su tamsiu šokoladu ar švelnia cigarete.
Dėl ribotos serijos – tik 410 butelių visame pasaulyje – ir kruopštos gamybos, tai ne tik išskirtinis gurmaniškas potyris, bet ir vertingas kolekcinis egzempliorius mezcal entuziastams.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


