Gamintojas: Heinrich
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14%
Regionas: Burgenland
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon, Merlot
Vyninės Heinrich Deutschkreutz veikla nuo 2010 metų buvo tvirtai perimta Silvijos Heinrich, kuri su didžiule aistra tęsia regiono vyno tradicijas. Ant 38 hektarų vynuogyno akcentas aiškiai sutelktas į Blaufränkisch, sudarantį apie 70 % derlingumo. Uogos kilusios iš pirmaujančių vietų, tokių kaip Goldberg, Hochberg, Siglos ir Fabian, kurios žinomos dėl savo išskirtinės kokybės. Vynai iš šios vyninės pelnė tarptautinį populiarumą ir eksportuojami į daugelį šalių, tarp jų Belgiją, Kiniją, Vokietiją, JAV ir daugelį kitų rinkų.
Ankstesniais VieVinum 2008 metais šeima Heinrich pristatė naują cuvée – „Maestro“, kurį skirti tiek maloniai degustacijai, tiek pačiam „Maestro“, vynininkui.
Maestro – harmoninga Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon ir Merlot cuvée. Uogos kilusios iš įvairių, atsargiai atrinktų Burgenlando vynuogynų, žinomų dėl aukštos kokybės.
Po vynifikacijos vynas bręsta 10 mėnesių mažose ąžuinėse statinėse, kol bus įpilstytas į butelius ir uždarytas natūraliu kamšteliu.
Su apie 10 metų brendimo poten acial Maestro suteikia galimybę laikui bėgant tobulėti ir įgauti gilumo.
Apdovanojimai:
- 16,5 taško Gault Millau Wein-Guide 2022
- 94+ taškai A la Carte
Degustacijos aprašas: spindinti rubino raudona spalva su violetiniais atspindžiais stikline; uoslėje – prinokusių vyšnių ir juodųjų serbų natos; burnoje – sultingas ir šiek tiek saldus su prinokusių vyšnių ir švelnių šokoladinių natos; ilgas ir įvairiapusis užbaigimas.
- Rūgštingumas: 5,1 g/l
- Liekamasis cukrus: 1,3 g/l
- Gėrimų temperatūra: 16–18 °C
- Puikiai dera su avienos patiekalais ir aštriu sūriu.
- Prieš patiekiant rekomenduojama dekanuoti 1–2 valandas, kad atskleistų visą aromatą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


