Gamintojas: Hillinger
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13%
Regionas: Niederösterreich, Jois
Vynuogių rūšis: Zweigelt
Hillinger yra vizionierius verslininkas ir vynininkas, kurio aistra vynininkystei pelnė tarptautinį pripažinimą. Jo vyninė, šiuo metu apimanti apie 100 hektarų vynuogynų, yra žinoma ne tik Austrijoje, bet ir visame pasaulyje dėl išskirtinių vynų. Šie vynai keliauja į daugiau nei 20 pasaulio šalių, kas patvirtina prekės ženklo Hillinger globalų buvimą ir populiarumą. Hillingerio dėmesys tvariai augintiems ir ekologinei gamybai lemia, kad jo vynai džiugina išskirtine kokybe ir grynumu.
Po stažuočių Europoje ir Kalifornijoje Hillinger įsigijo 12 hektarų vynuogynų ir taip užmezgė pamatus savo sėkmingai vyninei Joisyje, kuri buvo atidaryta 2004 metais.
Įmonė išsiplėtė per kelis vyninių prekiauvimo taškus ir barų tinklą visoje Austrijoje bei ilgalaikę partnerystę su Constantia Glen vynuogyne Pietų Afrika.
2012 metais Ernst & Young įvertino Hillinger kaip „Metų verslininką“, kas pabrėžia jo išskirtinę vietą vyno pramonėje.
Šis raudonasis vynas pagamintas 100% iš Zweigelt vynuogių, suteikiant jam aiškų ir tyrą skonį.
Pagrindinis vynininko tikslas – palikti uogas ant vynmedžių tiek ilgai, kiek įmanoma, kad nokimas įvyktų geriausiai.
Derlius nuimamas, tolesnis brandinimas vyksta plieniniuose talpose, todėl šis vynas gali būti subrandintas 2–4 metus.
- Degustacijos aprašymas: tamsiai purpurinė spalva su violetiniais atspindžiais.
- Aromos: tamsių vyšnių ir prinokusių juodųjų serbų natos.
- Burnos įspūdis: švelnus, malonus rūgštumas, lydimas aksominio tanino ir sultingų vyšnių.
- Pabaiga: vidutinio ilgio su žaviu charakteriu.
Rūgšis: 5,1 g/l
Likęs cukrus: 5,4 g/l
Gėrimo temperatūra: 10–12 °C
Patiekimo temperatūra: 10 °C
Puikus derinys su pate, jautienos tartare ir jautienos carpaccio.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


