Gamintojas: Paul Kerschbaum
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14 %
Regionas: Blaufränkischland Horitschon, Burgenlandas
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch
Paul Kerschbaum vyninė yra viena iš pirmaujančių vyno daryklų Austrijoje. Ji yra Blaufränkischland Horitschon regione Burgenlande. Terminas „Blaufränkischland“ apibrėžia vidurio Burgenlando vynuogynų regioną, kuriame daugiausia auginama Blaufränkisch vynuogė.
Jo tikslas – kurti galingus, ilgai bręstančius vynus su medienos natos.
2011 metais Paul Kerschbaum perdavė vynų gamybą savo sūnui Michaeliui.
Uogos Blaufränkisch Ried Dürrau kilusios tik iš garsiosios vienetinės vietovės Dürrau Horitschon, kuri yra viena iš regiono geriausių vietų.
21 dienų temperatūrai valdomos maceracijos procesas suteikia vynui tankią struktūrą ir intensyvų gilumą.
Biologinis rūgščių mažinimas vyko tik ąžuolo statinėse, o po to – 15 mėnesių brendimas.
Po brandinimo Blaufränkisch yra pilamas į butelius ir užklijuojamas natūraliu kamšteliu.
Degustacijos natos:
- Tamsiai rubino spalvos su violetiniais atspindžiais stikle.
- Nosyje vaisinės natos: juodosios vyšnios ir tamsios miško uogos, lydimos prabangios medienos natos.
- Burnoje: sultingas, truputį saldus, elegantiškas; su švelnia vaisine rūgštimi, subrendusiais taninais ir šiek tiek mineralinių druskų.
- Ilga pabaiga.
Gėrimo temperatūra: 16 °C
Puikiai dera su sotiais jautienos patiekalais ir brandaus sūrio rūšimis. Prieš vartojimą rekomenduojama dekanuoti apie 2 valandas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


