Gamintojas: Paul Kerschbaum
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14% Vol.
Regionas: Blaufränkischland Horitschon, Burgenland
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch 60%, Zweigelt 20%, Merlot 15%, Cabernet Sauvignon 5%
Paul Kerschbaum vyninė yra viena iš pirmaujančių Austrijos vyninių. Ji įsikūrusi Blaufränkischland Horitschon regione Burgenlande. Terminas Blaufränkischland apibrėžia Mittelburgenlando regioną, kuriame daugiausia auginama Blaufränkisch vynuogė. Paul Kerschbaum siekia gaminti galingus, ilgai bręstančius vynus su švelniu medienos poskoniu. 2011 metais Paul Kerschbaum perdavė vynų gamybą savo sūnui Michaelui.
Paul Kerschbaum Cuvée Impresario yra mišinio, kuriame dominuoja Blaufränkisch, Zweigelt, Merlot ir Cabernet Sauvignon: 60% Blaufränkisch, 20% Zweigelt, 15% Merlot ir 5% Cabernet Sauvignon.
Kruopščiai surinktos vynuogės švelniai fermentuojamos 24 dienas maceracijoje. Po biologinio rūgšties nuėmimo vynas bręsta 18 mėnesių tik naujuose ąžuiniuose statinėse, kas suteikia jam kompleksinę struktūrą ir turtingus aromatus.
Norint pilnai pajusti skonį, rekomenduojama prieš pat serviravimą dekantuoti vyną apie valandą.
Apdovanojimai:
- Degustatoriaus įvertinimas: 93/100 taškų iš Falstaff degustatorių.
- Degustacijos įspūdis: tamsiai rubino spalva su violetiniais atspalviais ir švelniu krašto šviesėjimu. Nosyje – juodieji serbentai, karamelizuotos apelsinų žievelės, ąžuolo natų ir nugato.
- Skonis: galingas, kompleksiškas, itin subalansuotas, su tamsių uogų ir prinokusių vyšnių užuominomis. Brandūs taninai ir švelnus minerališkumas papildo skonį. Ilgas poskonyje.
- Rūgštingumas: 5,6 g/l
- Patiekimo temperatūra: 16 °C
- Puikus derinys su troškinta veršiena, kepsniais ir keptais patiekalais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


