Gamintojas: Markowitsch
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13%
Regionas: Carnuntum
Vynuogių rūšis: Zweigelt, Blaufränkisch, Merlot
Markowitsch Carnuntum Rot 2024 yra subtiliai suderinta kuvė iš Carnuntum regiono širdies ir įkūnija puikią vaisių, prieskonių ir elegancijos pusiausvyrą.
Markowitsch vyninė yra žinoma dėl savo preciziško darbo vynuogyne ir rūsyje, o šis vynas įrodo, kodėl ji laikoma vienu iš regiono lyderių.
Ši kuvė susideda iš 80 % Zweigelt, 10 % Blaufränkisch ir 10 % Merlot.
Vynmedžiai auga ant žvyrių ir smėlingų molio dirvožemių, kurie suteikia uogoms mineralų ir struktūros.
Metai 2024 Carnuntume laikomi vienu įdomiausių pastarųjų metų: šiltas pavasaris užtikrino ankstyvą augimą, karšti vasaros mėnesiai pagreitino vegetaciją, o ankstyvas, nedidelis, bet kokybiškai įspūdingas derlius davė uogas su nepaprasta koncentracija.
Derlius buvo nuimtas rankomis rugsėjo viduryje.
Po 10–12 dienų maceracijos esant 28–30 °C ir malolaktinės fermentacijos vynas buvo bręstas didelėse medinėse statinėse ir naudotuose barrique statinėse.
Su 13 % alkoholio Markowitsch Carnuntum Rot 2024 pasirodo kaip regiono autentiškas ambasadorius ir kaip raudonasis vynas su išskirtine finezija.
• Degustuodamas Markowitsch Carnuntum Rot 2024 stiklinėje matosi ryški rubino spalva su violetiniais atspindžiais.
• Aromatas atskleidžia viliojančias sultingų vyšnių natas, lydimas šiltų prieskonių ir lengvų skrudintų natos.
• Burnoje vynas yra sultingas ir įtraukiantis, su gyva vaisių gaiva, elegantiška struktūra ir malonus gaivumas.
• Taninai yra švelniai įsipynę į bendrą harmoniją, o poskonis palieka malonų, ilgą įspūdį – tipinis, bet kartu modernus Carnuntum regiono atstovas.
• Rūgštingumas: 5,2 g/l
• Likutinis cukraus kiekis: 1,1 g/l
Derinamas su maistu: universalus maisto draugas.
• Šaldytas patiekalams dera su Prosciutto arba makaronais su grybais.
• Šiek tiek šilčiau patiekiamas puikiai dera prie trumpai keptos mėsos, keptos jautienos ar ėrienos.
• Viduržemio jūros virtuvė su žolelėmis ir daržovėmis bei aštrūs sūrių deriniai pabrėžia jo pranašumus.
• Ideali serviravimo temperatūra yra 16–18 °C, dėl kurios vyno gaivumas, aromatika ir elegancija maksimaliai atsiskleidžia.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


