Gamintojas: Stefanshof
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13,5% Vol.
Regionas: Burgenland
Vynuogių rūšis: Zweigelt ir Blaufränkisch
Stefanshof, žinomas dėl elegantiškų Lipicanerų arklių veisimo, taip pat išgarsėjo dėl išskirtinių vynų. Nuo 1890 metų ūkis užsiima vynuogynų veikla, šiuo metu plote yra apie 84 hektarai. Vadovauja Stefanas Halleris, kuris nuo 1998 metų valdo ūkio veiklą, išlaikė tradicijas ir kartu skatino inovacijas vyno gamyboje.
Atsižvelgiant į tai, kad tradiciniai alkoholinių fermentacijų metodai dažnai lemia vertingų aromatinių medžiagų praradimą kartu su CO2, buvo sukurta inovatyvioji uogų fermentacijos technologija – vadinamoji uogų fermentacija.
Ši technika išsiskiria atsargiu rankų darbo surinktų kokybiškų vynuogių paruošimu, kurios tiesiog patenka į fermentavimo talpas.
Unikalus Beerengärung metodas prasideda dar neatidaromose uogų odose, o ne įprastais metodais, kai fermentacija prasideda tik spaustos masės sultyse. Per maždaug tris savaites trunkančio fermentacijos proceso uogose išryškėja intensyvūs vaisiniai ir sudėtingi aromatai bei skonio niuansai.
Šią inovatyvią uogų fermentacijos techniką Stefanshof taiko ypač Zweigelt ir Blaufränkisch vynuogėms, todėl gimsta raudonasis vynas su išskirtiniu aromatų gylumu ir skonio įvairove.
Po brendimo šis raudonasis vynas atsargiai įpilstomas į butelius ir užsandarinamas su pasukamu dangteliu.
Degustacijos aprašas:
- Kvapas: vaisinis ir švelnus, su violetinių gėlių užuomina.
- Skonis: gaivus, jaunas, švelnus ir žaismingas.
- Poskonis: ilgas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


