Gamintojas: Akashi-Tai
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0,72 l
Stiprumas: 16%
Regionas: Hyogo
Vynuogių rūšis: Yamadanishiki
Junmai Daiginjo Genshu yra viena gryniausių sake formų ir pasižymi sudėtingu aromatiniu profiliu.
Šis sake turi kvapus melionų, persikų, šviežiai nukirto žolės ir šalavijų, o į skonį išsiskiria persikai ir tropiniai akcentai kaip papaja, citrina ir kartusis apelsinas.
Subtilus umami užuominas suteikia gilumo.
Sake yra suskirstytas į šešias kategorijas, remiantis ryžio poliravimo laipsniu.
Junmai Daiginjo Genshu, pagamintas iš aukštos kokybės Yamadanishiki ryžių iš Hyogo regiono, poliruotas iki 38% ryžių šerdies, suteikiantis jam sudėtingus skonio niuansus.
Skirtumas su vynu, kuris dažnai turi apie 200 niuansų, šis sake gali turėti iki 400 niuansų.
Alkoholio kiekiu 16% ir ilga, harmoningai subalansuota pabaiga sujungia saldumą su rafinuotumu.
Apdovanojimai:
- Aromatas: vaisiškas, gėlių.
- Skonis: kompleksinis, švieži vaisiai, obuoliai, persikai, abrikosai, bananai.
- Pabaiga: ilga, vaisiška.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


