Gamintojas: González Byass
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Ispanija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 15 %
Regionas: Jerez de la Frontera, Andalūzijos regionas, Ispanija
Vynuogių rūšis: Pedro Ximénez
González Byass Nectar Pedro Ximénez Dulce – intensyvus, pilnas desertinis vynas, kilęs iš žinomos Bodega González Byass Andalūzijos Jerez de la Frontera regione.
Šis itin saldus Sherry vynas gaminamas 100 % iš Pedro Ximénez vynuogės.
Uogos po derliaus nuėmimo saulėje džiovinamos, todėl jose susidaro didelis cukraus kiekis ir susiformuoja itin koncentruotas aromatas.
Brandinimas vyksta pagal tradicinę Solera sistemą, kuri būdinga Sherry regionui, ir suteikia vynui nuoseklią brendą su giluma ir kompleksiškumu.
Alkoholio kiekis 15 % vol., o šiam vynui būdingas beveik sirupinis tirštumas.
0,75 l talpos butelis idealiai tinka gurmanų malonumui mažais gurkšniais, desertų derinimui arba kūrybiškam naudojimui aukštos klasės virtuvėje.
González Byass atstovauja aukščiausiai kokybei ir ilgametė tradicijai – šis Sherry yra puikus pavyzdys išraiškingo saldumo ir gausos, kurias apibūdina Pedro Ximénez vynai.
Degustacijos aprašymas: Gėrimo spalva tamsiai mahagoninė su auksiniais atspindžiais. Kvapo metu susidaro tankūs razinų, figų, džiovintų datulų ir džiovintų slyvų aromatai, papildomi karamelės, kakavos ir lengvai skrudintų riešutų natos.
Burnoje jis yra sirupuojantis, švelnus, su ryškiu saldumu, tankia tekstūra ir aromatiškai ilgu, kreminiu poskoniu.
Patiekimo temperatūra: 12–14 °C
González Byass Nectar PX puikiai tinka kaip klasikinis desertinis vynas – dera su mėlynojo pelėsio sūriais Roquefort, Gorgonzola ar Stilton. Taip pat su šokoladiniais desertais, vanilės ledais, karamelizuotais riešutais ar mousse au chocolat. Virtuvėje jis suteikia padažams prie žvėrienos ar troškinių subtilią gilumą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


