Gamintojas: Hillinger
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,375 l
Stiprumas: 8%
Regionas: Burgenlando regionas
Vynuogių rūšis: nenurodyta
Hillinger HILL 3 2024 metų, 8% alkoholio, 0,375 l talpos, yra išskirtinai saldus Trockenbeerenauslese vynas, pasižymintis intensyvumu, pusiausvyra ir aromatiniu gylimu. Kaip saldus flagmanas Burgenlando vyno namų Leo Hillinger, šis vynas sujungia aukščiausią rankų darbą, brandą ir kompleksumą į galingą, elegantišką kompoziciją, kuri įspūdingai atskleidžia Austrijos saldžiųjų vynų potencialą.
Uogos šio HILL 3 renamos rankomis iš atrinktų vietų, kai dėl Edelfäule (Botrytis cinerea) jos stipriai susitraukusios ir koncentruotos.
Ilga fermentacija, trunkanti 4–5 mėnesius nerūdijančio plieno talpose, užtikrina švelnų pilno aromatinio spektrų vystymąsi.
Vėliau vynas bręsta apie 12 mėnesių statinėse ar talpyklose, todėl įgyja papildomą kompleksumą, struktūrą ir puikų saldumo bei rūgštingumo balansą.
Turėdamas tik 8% alkoholio, bet intensyvią aromatiką ir prabangią koncentraciją, jis turi įspūdingą laikymo potencialą – 10–20 metų.
Degustacijos pojūtis: Stiklinėje Hill 3 spindi intensyvi auksinė geltonos spalvos paletė. Nosis yra daugiasluoksnis ir patrauklus, su aromatais iš ramunėlių medaus, džiovinto ananaso, subrendusio abrikoso, liepų žiedų, bananų ir mėtos. Burnoje jis pasižymi tankia, žavia salduma, kurią palaiko gaivi, šviežia rūgštis, subalansuodama vyną ir suteikdama jam elegancijos. Kamilių, medaus ir džiovintų vaisių natos lydi ilgą, nenutrūkstantį poskonį – puikus pavyzdys didžių Trockenbeerenauslesen su gaivumu, galia ir rafinuotumu.
Rūgštingumas: 7 g/l
Likutinis cukrus: 230,9 g/l
Gėrimo temperatūra: 10–12 °C
Patiekimo temperatūra: 10 °C
HILL 3 yra puikus deserto ir sūrių derinys, ypač su mėlynu sūriu, Edelpilz Camembert, karamelizuota crème, abrikosų tartė arba kaip saldus kontrapunktas prie stipraus espresso. Taip pat jis idealiai tinka kaip meditacinis solistas arba kaip akcentas šventiniams renginiams.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


