Gamintojas: Antica Torino
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Itālia
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 16%
Regionas: Piemonte
Vynuogių rūšis: Nenurodyta
Antica Torino ženklas 2016 m. buvo įkurtas Vittorio Zoppi ir Filippo Antonelli, siekiant atrasti tradicinius Piemonte receptus ir atgaivinti aromatizuotų vynų, likerų ir spiritinių gėrimų meną. Pagrindinis dėmesys skiriamas autentiškiems skonio potyriams, glaudžiai susijusiems su regiono istorija ir kultūra.
Vermut di Torino Bianco yra išskirtinis šio požiūrio pavyzdys. Jo receptas kilęs iš 1940–1950-ųjų ir perduotas Paola Rogai, įmonės istorijoje svarbiai figūrai. Paola Rogai, laikoma įmonės širdimi, saugo šią palikimą ir prisideda prie tradicinių aromatų atgaivinimo.
Kruopščiai subalansuotas absento, majoranos, šalavijų, kmynų, irisų ir lakritso botaninių dalių derinys suteikia vermutui charakteringą, intensyvų skonį. Botaninių dalių maceravimas 30 dienų 96% alkoholio tirpale, o lakritas apdorojamas atskirai. Tuomet spalvai išgauti naudojamas spaudimas, o vermutas maišomas su vynu, alkoholu ir degintu cukrumi. Po 45–60 dienų brendimo plieninėse talpose ir 30–45 dienų galutinio buteliavimo laikotarpiu išryškėja šio gėrimo daugiapakopis aromatas elegancijoje.
Kvapas: šiek tiek prieskoninis, intensyvūs gėlių niuansai, lakritas.
Skonis: subalansuotas, švelniai prieskoninis, harmoningas, su gėlių aromatais.
Poskonis: ilgas, harmoningas.
Puikiai tinka kaip aperityvas su ledu, kaip sudedamoji dalis klasikinėms kokteiliams arba tyras, kad pajustumėte šios istorinės receptūros visą aromatą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


