Gamintojas: La Farfalla
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12,5% Vol.
Regionas: Abruzų regionas
Vynuogių rūšis: Passerina
La Farfalla Passerina d’Abruzzo DOC 2024, 12,5% vol. 0,75 l, yra gaivus, elegantiškas baltasis vynas iš Italijos Abruzų regiono, esančio tarp Apeninų kalnų ir Adrijos pakrantės.
Vynuogė Passerina priskiriama autochtoninėms Vidurio Italijos veislėms ir pastaraisiais metais vis labiau populiarėja, nes gamina vynus su gyva rūgštimi, švelnia mineraline nuojauta ir vaisine aromatika.
Brandinimas vykdomas tradiciškai nerūdijančio plieno talpoje, siekiant išlaikyti veislės gaivumą ir aiškumą.
La Farfalla Passerina d’Abruzzo DOC išsiskiria lengvumu, lengvu gurkšniu ir Viduržemio jūros žavesiu.
Turėdamas 12,5 % vol. alkoholio, jis yra maloniai saikingas ir puikiai tinka tiek šiltam metų laikui, tiek kaip universalus lengvai virtuvei palydovas.
Dėl aiškios struktūros ir aromatinio charakterio jis džiugina tiek žinovus, tiek pradedančiuosius, atverdamas į stiklą Abruzų regiono įvairovę.
Degustacijos pastebėjimai: Taureje Passerina d’Abruzzo atsiskleidžia šviesiai šiaudinei spalvai su mirgančiais atspindžiais.
Burnos skonis: elegantiškai skambančios citrusų rūgšties sprogimas ir sultingų vaismedžių uogų natų jausmas.
Pabaigoje įsivysto tropiniai akcentai, tačiau vynas išlieka gaivus, gyvas ir energingas.
Pabaigoje girdisi egzotiniai žiedai ir saldūs prieskoniai, suteikiant vynui ilgą, ryškų ir charakteringą posūkį.
La Farfalla Passerina d’Abruzzo DOC 2024 yra įvairiapusis maisto palydovas, kuris dėl savo gaivumo ir aromatos ypač dera su Viduržemio jūros virtuve.
Idealiai dera su Ricotta įdarytomis raviolėmis, jūros gėrybių troškiniais, keptu kalmaru ar Tagliolini su kalmarais.
Taip pat tinka lengvoms užkandėms ar vasariškiems žuvies patiekalams kaip puiki pasirinktis.
Patiekimo temperatūra apie 9 °C atskleidžia visas jo išraiškos galias, o tokie vakarėliai ar elegantiški pietūs paverčia juos įspūdinga patirtimi.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


