Gamintojas: Netzl
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12%
Regionas: Schüttenbergo plokščiakalnis
Vynuogių rūšis: Muskatas (Geltonasis Muskatas)
Netzl Gelber Muskateller MUSKATINA 2024 yra išskirtinai aromatingas baltasis vynas, pagamintas iš biologiniuose ūkiuose augintų vynuogių, derinantis tradiciją, terroir ir asmenybę.
Pavadinimas „Muskatina“ – švelnus žodžių žaismas iš Christina ir Muskateller, nes Christina atrado savo meilę vynui per šią ypatingąją veislę.
Uogos kilusios iš geriausių Schüttenbergo plokščiakalnio vietų, apsuptų Maria Ellender miško, sausose, akmenuotose dirvose su loesu. Šios dirvos dienomis kaupia šilumą, o naktimis greitai atvėsta, todėl uogos įgauna idealias sąlygas intensyviam aromatui vystytis.
Šiltesnės Haidacker ir Hagelsberg vietovės duoda prinokusias uogas ir suteikia MUSKATINA sultingą muskatų vaisių skonį.
Derlius buvo nuimtas 2023 m. rugsėjo 14 d. selektyviu rankiniu derliumi į dideles dėžes, po to vyko visos uogos ir atskiros uogų selekcijos.
Maischestandzeit svyravo nuo aštuonių valandų iki daugiau nei nakties. Temperatūriškai valdomas rauginimas nerūdijančio plieno statinėse 18 °C truko 14 dienų, po to keturių savaičių laikymas ant mielių ir dar keturių mėnesių laikymas ant smulkiųjų mielių. Dėka šio švelnaus vystymo vynas išlaiko gaivumą, skaidrumą ir gyvą aromatą.
Su 12% alkoholio MUSKATINA yra BIO, sauso stiliaus, elegantiškas ir prieinamas – vynas tiems, kurie vertina natūralumą ir autentiškumą.
Degustacijos apžvalga:
- Šviesiai gelsva spalva su šiek tiek žalsvais atspalviais.
- Aromatas: gaivus muskatų kvapas su švelniomis gėlių užuominomis.
- Užuomina prieskonio, primenančio melisą ir čiobrelį.
- Ant gomurio gyvas ir gaivus su užuomina limetės, elegantiškai sausas.
- Subalansuota pusiausvyra tarp vaisių, prieskonio ir gaivios rūgšties.
- Rūgštingumas: 5,9 g/l
- Likęs cukrus: 2,5 g/l
- MUSKATINA puikiai tinka kaip aperityvas arba atsipalaidavimo vasaros momentams terasoje ar sode.
- Jis dera su vasaros salotomis, Quiche Lorraine, lengvais žuvies ir paukštienos patiekalais bei šviežiai paruoštomis užkandėmis.
- Patiekiant 7–9 °C universalioje taurėje (pavyzdžiui, Chardonnay arba Chianti taurėje), vynas atveria pilną kvapą ir elegantišką gaivumą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


