Gamintojas: Salzl
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13% Vol.
Regionas: Burgenlando regionas
Vynuogių rūšis: Chardonnay
Salzl Chardonnay Selection 2023 – išraiškingas ir tuo pačiu subtilus Chardonnay iš Burgenlando regiono, kurį apibūdina elegancija, gaiva ir skonio gylis.
Pagamintas iš 100% Chardonnay, šis baltasis vynas įspūdingai atspindi tiek vynuogės rūšies tipiškumą, tiek Seewinkelio regiono potencialą.
Vynmedžiai auga ant rudos dirvos, kurioje dominuoja smėlingas molis ir didelis žvyro kiekis, todėl vynas pasižymi aiškią mineraliką, gyvybingumą ir struktūrą.
Fermentacija vyko nerūdijančio plieno talpoje 15 °C, o po to penki mėnesiai laikyta ant nuosėdų suteikė vynui harmoningą kremiškumą ir aromatinį gilumą.
Turėdamas 13% alkoholio, Salzl Chardonnay Selection 2023 yra subalansuotas, galingas ir elegantiškas.
Vynas jau 2024 metais pasiekia optimalų gėrimo amžių ir turi brandos potencialą iki maždaug 2028 metų – idealiai tinka tiek rafinuotoms kasdienėms akimirkoms, tiek iškiliems patiekalams.
Šis Chardonnay sujungia burgundietišką rafinavimą su Burgenlando terroiru – vynas, kuris puikiai tinka gurmaniškoms akimirkoms ir ypač kaip patiekalų palydovas.
Degustacijos užuominos: Taurėje vynas išryškėja intensyviu žalsvai geltonu atspalviu su švelniu auksiniu šydu.
Nosyje juntamos prinokusios ir kai kur egzotiškos vaisių natos, tokios kaip abrikosas, kriaušė, agrastai, švelnus marakujos atspalvis, papildytos mineraliniais akcentais, pievų žolelėmis ir subtiliais daržovių tonais.
Gomuryje juntamas viliojantis vaisių ir rūgščių žaismas, lydimas geltonojo obuolio, mirabelės, agrastų, truputį medaus meliono, migdolų ir dilgėlių užuominų.
Subtilus kremiškumas, mineralinė sūrumo gaiva ir švelnus prieskoninis užbaigimas suteikia vynui aiškumą, ilgesnį poskonį ir gaivinantį gurkšnį.
Rūgšis: 5,4 g/l
Likusio cukraus lygis: 4,3 g/l
Der Salzl Chardonnay Selection 2023 puikiai dera su jūros gėrybėmis, taip pat su galingomis gėlo vandens žuvimis, bei su veršiena, paukštienos ir vegetarinių patiekalų su žolelėmis ar kreminiu padažu.
Geriausia patiekti 8–10 °C temperatūroje baltos vyno taurei – tai suteikia aiškią struktūrą, vaisinį gaivumą ir švelnų kremiškumą su stiliumi ir giliu skoniu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


