Gamintojas: Pellegrino 1880
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 17% Vol.
Regionas: Sicilija
Vynuogių rūšis: Grillo, Inzolia, Cataratto
Pellegrino 1880 Marsala Fine Italia Particolare Semisecco yra elegantiškas ir subtiliai subalansuotas Marsala, atspindintis šimtmečius trunkančią Marsala gamybos tradiciją Italijoje.
Pagaminta Sicilijos regione, šis Marsala gaunamas iš atsargiai atrinktų vynuogių iš tipinių Sicilijos veislių.
Brandinamas 12 mėnesių ąžuiniuose statinėse, dėl ko įgauna subtilią medienos natos ir gilumą.
Tuomet vynas apie tris mėnesius bręsta butelyje, kad aromatai dar labiau patobulėtų ir vyno sudėtingumas išryškėtų.
Šis pusiau sausas Marsala (Semisecco) turi 17% alkoholio tūrio ir yra pilstomas į elegantišką 0,75 l butelį, tinka tiek grynam gėrimui, tiek kaip universalus ingredientas kokteiliams ir kulinariniams kūriniams.
Pellegrino yra viena iš žinomiausių Marsala gamybos prekių ženklų ir išsiskiria aukšta kokybe bei meistriškumu rankų darbu.
1880 Marsala Fine Italia Particolare Semisecco atskleidžia gamintojo meistriškumą ir įsipareigojimą kurti produktą, kuris pagarbią tradiciją suderina su šiuolaikiniais skonio ir kokybės reikalavimais.
Vynas pasižymi subalansuotu saldumu ir subtiliais džiovintų vaisių, riešutų bei karamelės aromatais, kuriuos puikiai papildo ąžuinių statinių brendimas.
- Degustacijos aprašymas: Taurėje Pellegrino 1880 Marsala Fine Italia Particolare Semisecco išsiskiria giliu auksiniu atspalviu. Kvapas intensyvus ir kompleksinis, su džiovintų vaisių, medaus ir švelnios vanilės natomis, kurias papildo ąžuinių statinių brendimo natos.
- Skonis: Vynas yra švelnus ir apvalus, subalansuotas saldumas, su džiovintų vaisių, riešutų ir karamelės aromatais; pabaiga ilga ir turtinga.
- Vynuogių rūšys: Grillo, Inzolia, Cataratto
- Gėrimo temperatūra: 12-15°C
Šis vynas puikiai tinka kaip aperityvas arba su desertais. Puikiai dera su tradiciniais itališkais saldumynais, tokiais kaip tiramisu, cannoli ar šokoladiniais desertais. Taip pat dera su brandaus sūrio, kaip Pecorino ar Gorgonzola.
Marsala taip pat gali būti naudojama virtuvėje kaip padažų ir patiekalų prieskonė, pvz., Marsala vištienai ar rizotui.
Jei mėgstate eksperimentuoti, galite naudoti jį kaip pagrindą kokteiliams, pavyzdžiui, Marsala Sour, arba kaip ingredientą klasikiniuose viskio kokteiliuose.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


