Gamintojas: Gérard Bertrand
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 15,5 % alk. tūrio
Regionas: Minervois, La Livinière
Vynuogių rūšis: Grenache, Syrah, Carignan ir Mourvèdre
Gérard Bertrand Clos d’Ora 2018, 15,5 % alk. tūrio, 0,75 l buteliuke priskiriamas prie žymiausių Languedoko vynų ir yra vienas iš išskirtiniausių „Gérard Bertrand“ projektų. Biodinamiškai valdomos sklypai įsikūrę La Livinière, vienoje iš aukščiausių vietovių Minervois, kur dirvožemiai susideda iš kalkių, marlės ir smėlio-molinų jungties. Vynas kuriamas iš kruopščiai sukomponuotos cuvée iš pačių kilniausių Viduržemio jūros veislių, dažniausiai Grenache, Syrah, Carignan ir Mourvèdre, kurios skirtingais metų laikais naudojamos idealiam balansui. Derlius renamas tik rankomis, po to seka griežta atranka, atskiras vinifikavimas ir ilgas brendimas aukštos kokybės statinėse.
Metai 2018 pasižymi galingu, giliu ir struktūriniu charakteriu, dėka intensyvios saulės šviesos Languedoko regione ir kruopščios vyno brandinimo. Ilgas brandinimo laikotarpis suteikia vynui gilų, tamsių vaisių aromatų, tiksliai subalansuotą taninų struktūrą ir įspūdingą kompleksumą. Dėl biodinaminio ūkininkavimo, terroir įvairovės ir rankų darbo precizijos Clos d’Ora yra retas, kolekcionuojamas aukštos kokybės vynas su išskirtine išraiška ir ilgai išliekančia elegancija.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: gili, beveik opakiai purpurinė.
• Kvapas: intensyvūs juodųjų vyšnių, juodųjų serbentų, Viduržemio jūros žolelių, lakritos, violetinės gėlės ir tamsios šokolado natos su lengvomis skrudinto atspalvio užuominomis.
• Skonis: galingas, tankus ir sodrus, subalansuotas dėl subrendusių tamsių vaisių, sudėtingų prieskonių ir tiksliai subalansuotos taninų struktūros.
• Poskonis: ilgas, mineralinis ir su išliekančiomis prieskonių niuansais.
Patiekimo rekomendacijos: šis didysis Languedoko vynas puikiai dera su troškinta aviena, žvėrienos patiekalais, troškintais jautienos skruostais, elnio nugaros kepsniais, entrecôte, stipriais Viduržemio jūros žolelių patiekalais bei trufflų ir grybų kompozicijomis. Taip pat tinka prie brandaus kietojo sūrio, tamsių troškinimų ar šventinių mėsos patiekalų. Patiekti 16–18 °C, kad atskleistų visą gilų charakterį.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


