Gamintojas: Taittinger
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12,5 %
Šampanas Taittinger Folies de la Marquetterie Brut 12,5 % vol., 0,75 l dovanojimo dėžutėje.
Šampano namai Taittinger yra pasaulyje gerai žinomi šampano namai, kurie nuo 1734 metų yra šeimos nuosavybė. Juose valdomi apie 260 ha vynuogynų. Namai įsikūrę Reimo mieste, Saint-Nicaise srityje, o kamščių brendimas vyksta 18 metrų po žeme. Šis šampanas kilęs iš vynuogyno Les Folies, esančio virš Château de la Marquetterie. Château de la Marquetterie žinomas kaip Jacques Cazotte namai ir kaip susirinkimų bei žemės švenčių vieta šviesos epocha. Benediktinų vienuolis Br. Oudart ten tyrinėjo šampano fermentaciją. Ši vieta šiandien yra Taittinger šeimos pagrindinė būstinė.
Vynuogės šiam šampanui renkamos rankomis iš vynuogyno Les Folies, esančio virš Château de la Marquetterie. Château de la Marquetterie žinomas kaip Jacques Cazotte namai ir kaip susirinkimų bei žemės švenčių vieta šviesos epochoje. Degustacijoje šampanas yra laikomas kaip šio regiono kultūros simbolis, o vynuogės renkamos rankomis, po to nedelsiant lydimos į rūsius.
Po pradinių vynų fermentacijos šampanas toliau bręsta pagrindu butelių laikymo proceso. Šampanas bręsta kelis mėnesius buteliuose ir tada degoravimas.
Degustacijos nuoratos: stikle šviesiai auksinės spalvos.
Nosyje dominuoja notos: abrikosai, apelsinai, greipfrutai ir vynuogynų persikai.
Skonis: deginti migdolai, krokantas, skrudinti graikiniai riešutai ir vaisių natos, kurias atspindi ir nosyje girdimos natos.
Poskonis yra ilgas ir subalansuotas.
Veislės: Chardonnay, Pinot Noir.
Likutinis cukrus: 10,5 g/l.
Rūgštingumas: 4,2 g/l.
Korko tipas: šampano kamštis.
Gėrimo temperatūra: 8–10°C.
Siūlomi deriniai: wok daržovės su žuvimi, omletas su lašiša ir pankoliu, arba spaghetti su jogurto-mėtų pesto.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


