Gamintojas: Via Monsignor
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11%
Via Monsignor yra įsikūrusi Veneto regione, Italijoje, su prekės ženklu V8+.
„V8+“ reiškia, kad Prosecco pasaulis yra atvertas žmonėms, energija išlaisvinta, ir nuo šio momento prasideda tikrasis grožis.
Istorija prasidėjo nuo cukraus likučių: spaudimo proceso metu cukrus įdedamas, kad fermentacija būtų atnaujinta ir būtų galima gaminti putojančius vynus.
Šiam Proseccui iš Veneto regiono naudojamos tik geriausios Glera vynuogės, suteikiančios jam išskirtinį gaivumą ir malonų gėrimo pojūtį.
Veneto regiono klimatas yra šiek tiek drėgnesnis dėl artumo prie jūros, o dideli temperatūrų svyravimai nėra neįprasti šio regiono daliai.
Po prinokusių vynuogių derliaus jos spaudžiamos ir greitai atskiriamas sultis nuo odelių. Fermentacija vyksta kontroliuojama temperatūra nuo 15 iki 16 °C. Vynas laikomas plieniniuose autoklavuose, o putojimas formuojamas Martinotti metodu.
Butelis su detalizuotomis linijomis atspindi išskirtinę eleganciją. Graviravimai primena Valdobbiadene kalvos ilgas vynuogynų eiles.
- Degustacijos natos: Blyškiai šviesiai gelsva spalva su smulkiomis putomis. Kvapo natos: gėlės, vaisiai, subrendusių obuolių ir kriaušių aromatai.
- Skonis: Šviežias, aromatiškas ir gerai struktūruotas; švelnūs vaisiniai tonai pažadina skonį. Ilgas poskonis.
- Vynuogė: Glera.
- Dirvožemis: Molio.
- Rūgštingumas: 5,6 g/l.
- Likutinis cukrus: 14 g/l.
- Uždarymas: Natūralus kamštis.
- Gėrimo temperatūra: 4–6 °C.
- Dera su žuvimi ir suši; taip pat tinka kaip aperityvas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


