Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11%
Villa Sandi ūkis, įsikūręs Prosecco regione Veneto širdyje, Italijoje, yra žinomas dėl savo aukštos kokybės putojamų vynų.
Villa Sandi ypač garsėja Prosecco gamyba. Vynuogės auga Valdobbiadene kalvose, kur mikroklimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia idealias sąlygas auginti. Uogos renkanos rankomis, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę. Ekologiškos praktikos ir aplinkos apsauga yra prioritetas, ką liudija modernios technologijos ir daugybė sertifikatų.
Villa Sandi Il Fresco Prosecco Biologico Organic gaminamas 100% iš Glera vynuogių, nuimtos rugsėjo mėnesį per dešimties dienų laikotarpį geriausiomis sąlygomis.
Uogos švelniai spaudžiamos pneumatinėmis spaudomis, o išgautoji sultis pilama į temperatūros kontrolės bakus, kur ji laukia tolesnio apdirbimo.
Fermentacija vyksta kontroliuojamoje temperatūroje 15–16°C, siekiant išryškinti vynuogių aromatus. Kai pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija stabdoma aušinant, ir trumpas nusėdimas leidžia paruošti šį putojantį vyną tolesniam apdirbimui.
Antrąjį fermentavimą atliekama taip, kad išliktų visas aromatinis paveldas ir kad išsiskleistų tipiniai gėlių bei vaisių aromatai.
Degustacijos aprašymas: šviesiai šiaudinės spalvos su šiek tiek žalsvais atspalviais. Aromoje juntamos vaisių natos, obuoliai ir kalnų gėlės. Burnoje sausas, gaivus ir vaisinis. Ilgai išlieka su gaiviu vaisių poskoniu.
Likutinis cukrus: 12 g/l. Rūgštingumas: 5,8 g/l. Patiekimo temperatūra: 8–10 °C.
Šis Prosecco puikiai tinka kaip aperityvas ir dera su jūros gėrybėmis bei moliuskais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


