Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 3 l
Stiprumas: 11% Vol.
Villa Sandi ūkis, įsikūręs Prosecco regione Veneto, Italijoje, yra žinomas ūkis, garsėjantis aukštos kokybės putojamais ir stalo vynais. Villa Sandi – įspūdingas XVII a. pastatas, tarnaujantis kaip įspūdinga ūkio būstinė ir atspindintis regiono vyno gamybos istoriją.
Villa Sandi ypač garsėja Prosecco gamyba. Vynuogės auga ant kalvotų Valdobbiadene apylinkių, kur mikroklimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia puikias sąlygas auginti šias vynuoges. Uogos kruopščiai renkamos rankomis, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę. Tvarumas ir aplinkosauga yra prioritetai, ką liudija modernios technologijos ir daugybė sertifikatų.
DOCG Conegliano-Valdobbiadene rajonas – kalvota vietovė su kalkakmeningais dirvožemiais, kai kur mišri su moliu. Šie dirvožemiai suteikia idealias sąlygas Glera vynuogėms, iš kurių gaminamas šis Prosecco. Po derliaus uogos švelniai spaudžiamos pneumatinėje spaudoje, o sultys pilamos į temperatūros kontrolės talpyklas.
Sultys fermentuojamos naudojant specialiai parinktas mielių kultūras ir fermentuojamos 15–16 °C temperatūroje, siekiant išsaugoti aromatus. Kai pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija sustabdoma aušinant. Po trumpos nusėdimo proceso putojantis vynas paruošiamas buteliavimui, o buteliai užbaigiami natūraliu kamšteliu.
Degustacijos užrašas: stiklo spalva – šviesiai šiaudinė gelsva. Uoslėje – elegantiški žalio obuolio ir egzotinių vaisių aromatai. Skonis – klasikinė elegancija. Ilgas poskonis.
Rūgštingumas: 5,7 g/l. Likutinis cukrus: 17 g/l. Patiekimo temperatūra: 6–8 °C.
Šis Prosecco puikiai dera su antipastais ir įvairiais salotų patiekalais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


