Gamintojas: Grandin
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11,5%
Grandin, įkurtas 1886 m. Loirės regione, yra aukštos kokybės putojantis vynas, pagamintas pagal klasikinę Méthode Traditionnelle.
Grandin Brut Méthode Traditionnelle buvo pagamintas vaizdingame Loirės regione; tai išskirtinis putojantis vynas, meistriškai sujungiantis Chenin eleganciją, Cabernet Franc struktūrą ir Chardonnay grakštumą. Jis atspindi terroiro unikalumą, kurį formuoja kalkakmenio smėlingų dirvožemių ir tuffkalio uolų derinys bei idealus kontinentinis klimatas.
Kokybės užtikrinimas: atsakingos, tvarios gamybos metodai, tokie kaip rankų rinkimas ir švelnus spaudimas, užtikrina, kad aromatai ir vaisių kokybė būtų išsaugota. Putojantis vynas gaminamas pagal griežtą Méthode Traditionnelle. Po pirmojo fermentacijos susidaro pagrindinis vynas, kuris vėliau sujungiamas į harmoningą mišinio sudėtį. Antroji fermentacija vyksta butelyje, o cukraus ir mielių pridėjimas išryškina subtilią perlę ir sudėtingus, daugiasluoksnius vyno aromatus. Tuomet vynas pereina prie remuage, kai mielių nuosėdos įtraukiamos į butelio kaklelį per kasdienį purtymą ir palenkimą. Degorgavimo metu atidaromas butelio kaklelis, nuosėdos pašalinamos ir užpildomas butelis galutine doze.
Aromatos ir skonio aprašymas: šviesiai auksinė spalva su ilgai išliekančiu putojimu. Uoslėje dominuoja citrusiniai vaisiai ir baltos gėlės. Skonis yra subalansuotas, gaivus, su žaliaisiais obuoliais, subrendusiomis kriaušėmis ir persikais. Ilgai išlieka su gyvybinga rūgštimi pabaigoje.
Patiekimo temperatūra: 6–8 °C
Puikiai tinka kaip aperityvas ir puikus derinys prie balto mėsos, žuvies patiekalų ir jūros gėrybių.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


