Gamintojas: Isle of Raasay Distillery
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 52 % alk. tūrio
Isle of Raasay Dùn Cana First Edition Sherry Quarter Cask Hebridean Single Malt Limited Release 52 % alk. tūrio 0,7 l yra išskirtinė viskio reta iš Isle of Raasay, mažos Hebridų salos prie Škotijos vakarinės pakrantės.
Ši riboto leidimo serija sujungia jaunų distilerių kūrybiškumą su tradiciniu amatu ir novatoriškais statinių brandinimo sprendimais.
Šis Single Malt bręsta atrinktose Sherry Quarter Casks iš ąžuolo statinių, kurie dėl mažesnio dydžio leidžia intensyvesnę sąveiką tarp viskio ir medienos. Dėl to susidaro galingos, aromatinės natos, kurios šiam viskiui suteikia išskirtinį charakterį.
Šis Dùn Cana First Edition 52 % alk. tūrio, pilamas natūralaus stiprumo, be šalto filtravimo ir be dažiklių, kad išlaikytų jo pirminį charakterį.
Ši riboto leidimo pakuotė 0,7 l su dovanojimo dėže paverčia jį į trokštamą kolekcinį egzempliorių ir puikų pasirinkimą viskio entuziastams.
Degustacijos pastabos:
Spalva: gili mahagoninė su rubinų atspindžiais.
Kvapas: prieskoninės Sherry natos su džiovintais vaisiais, razinomis, datomis; taip pat tamsus šokoladas, ąžuolas ir švelnus dūmų užuomina.
Skonis: intensyvus ir pilnas, vyrauja tamsūs vaisiai, saldžios malto natos, Sherry prieskonės, karamelė ir švelnūs torfų niuansai.
Poskonis: ilgas, galingas ir kompleksinis, su išliekančiomis Sherry natomis, prieskoninė ąžuolo gaida ir švelniu dūmų šleifu.
Isle of Raasay Dùn Cana Sherry Quarter Cask savo potencialą atskleidžia geriausiai gryna nosies stikline arba su lašeliu vandens, atveriant kvapus.
Jis puikiai dera su stipriais patiekalais, pavyzdžiui, kepta jautiena ar ėrienės kepsneliai, nes jo Sherry prieskonis ir subtilus dūmo užuomina pabrėžia skrudintos mėsos skonius.
Tirpadžiai dera su kietais sūrelais, pavyzdžiui Stiltonu ar brandaus Cheddaro, taip pat su tamsia šokolade ar sultingu vaisių pyragu.
Ypatingoms akimirkoms tinka ir su aromatine cigara.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


