Gamintojas: White Oak Akashi
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0,5 l
Stiprumas: 46 % alk. tūrio
White Oak Akashi Single Malt viskis yra išskirtinė japonų viskio tradicija, gaminama Eigashima distilerijoje – vienoje iš seniausių ir žymiausių Japonijos distiliatorių. Žinomas dėl meistriškumo ir tradicinių gamybos metodų, Akashi Single Malt viskis brandinamas su didžiausiu rūpestingumu ir be pridėtinių dažiklių bei be šalto filtravimo, todėl išsaugomas natūralus pobūdis ir turtinga aromatika.
Šis išskirtinis Single Malt viskis brandinamas penkerius metus ir suteikia įdomią kompleksinę patirtį. Pirmiausia du metus jis bręsta Ispanijos šerių statinėse, kur vystosi vaisių, prieskonių ir šiek tiek saldžių natų. Vėliau dar treji metai bręsta hogshead statinėse, suteikdami papildomą gilumą ir subtilius medienos aromatus. Ši kombinacija suteikia sodrų, subalansuotą viskio charakterį su švelniomis vaisinėmis natomis ir elegantiškais medienos aromatais.
Šis viskis pristatomas dovanojimo dėžutėje ir yra puikus pasirinkimas žinovams, kurie domisi Japonijos viskiu.
Ieškantiems ryškaus, tradiciškai brandinto ir neklaidinančio viskio, White Oak Akashi Single Malt yra tikras lobis.
Apdovanojimai: Viskis metų, Meininger's International Spirits Awards 2022
• Spalva: auksinis gintaras.
• Kvapas: Kompleksiška ir išraiškinga su natomis džiovintų vaisių, tamsaus karamelės, skrudintų riešutų ir švelnios vanilės. Subtilus šerių saldumas harmoningai susijungia su prieskonių ąžuolo natomis.
• Skonis: Minkštas, apvalus ir intensyvus, puikus balansas tarp saldaus medaus, prinokusių obuolių, tamsios šokolados ir lengvų prieskonių. Šerių statinės suteikia malonų gilumą ir subtilesnes dūmines natas.
• Poskonis: Ilgas, elegantiškas ir šiek tiek sausas su natomis skrudintos medienos, džiovintų vaisių ir prieskonių.
Šis viskis patiks išrankiesiems viskio mėgėjams ir geriausiai tinka grynas arba su keliomis lašais vandens, leisdami jam atskleisti jo įvairovės niuansus. Taip pat galima šiek tiek atšaldyti arba gerti su ledu. Jo kompleksinė aromatika daro jį puikiu palydovu tamsiam šokoladui, skrudintoms migdoloms ar brandaus sūrio deriniams.
Patiekimo rekomendacijos: rekomenduojama gerti grynas arba su keliomis lašais vandens, leisdami jam atskleisti jo įvairovės niuansus. Taip pat galima šiek tiek atšaldyti arba gerti su ledu. Jo kompleksinė aromatika daro jį puikiu palydovu tamsiam šokoladui, skrudintoms migdoloms ar brandaus sūrio deriniams.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


