Gamintojas: Benromach
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 46% alk. tūrio
Benromach 12 metų HIGH ENZYME – įspūdingas vieno maltinio viskis, gaminamas tradicinėje distilerijoje Benromach Speyside regione, Škotijoje.
Šis riboto leidimo viskis buvo distiliuotas 2012 metais ir brandintas daugiau nei dvylika metų First-Fill Bourbon statinėse, o 2024 m. buvo pilstas į dovanų dėžutę.
Su 46% alk. tūrio jis pateikiamas natūralios statinės stiprumo ir be šalto filtracijos, kas pabrėžia jo autentišką ir neperdirbtą charakterį.
Vienas iš šio viskio išskirtinių bruožų – nekaramelizuotos High Enzyme miežių grūdai, kurie dažnai naudojami grūdų viskių gamyboje. Ši specifinė miežių rūšis prisideda prie išskirtinio skonio, kuris skiriasi nuo tradicinių vieno maltų viskių.
Brandinimas First-Fill Bourbon statinėse suteikia viskiui gaivias vaisines natas ir malonų saldumą.
Kvapas: Subtilūs citrinų gaivumo, maltų miežių ir žalųjų obuolių aromatai, kuriuos papildo jazmino niuansai.
Skonis: Saldus ir kreminis, su rožinio greipfruto, citrinos ir limetės natomis. Ananaso užuominos pereina į medaus kupinus tonus ir prieskoninį pipirą.
Poskonis: Ilgas, gaivus poskonis su užuomina deginto ąžuolo ir pipirmėtės.
Gurmaniškiems degustatoriams: Benromach 12 metų HIGH ENZYME puikiai tinka degustavimui, kad būtų galima visiškai įvertinti jo niuansus. Lašas vandens gali dar atverti aromatus ir pabrėžti vaisines bei prieskonines natas. Šis viskis puikiai dera su lengvais žuvies patiekalais, jūrų gėrybėmis ar ožkos sūriu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


