Gamintojas: Douglas Laing
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 48,4 % alk. tūrio
Tai charakteringa vienos statinės iš vertinamos Old Particular serijos, kuri siekia autentiškai autentiškai atspindėti regioninius viskio bruožus.
Šis retas Jura salos viskis kilęs iš salos Jura, vienos iš Škotijos žymiausių viskio regionų.
Distiliuotas 2008 m. vasario mėn., buteliuotas 2023 m. vasario mėn., po 15 metų brandinimo refiliuotoje hogshead statinėje DL17222.
Alkoholio kiekis 48,4 % alk. tūrio; viskis buvo pilamas natūraliai – be šalto filtravimo ir be dažiklių.
Lėtas brandinimas refiliuotoje hogshead statinėje leido Jura distilatui išryškinti jūrinį, šiek tiek prieskoninį aromatą, neperžengdami medienos dominavimo.
Ši partija ribota – pasaulyje tik 297 buteliai, todėl šis viskis yra itin vertinamas kolekcionieriams ir tiems, kurie vertina gryną, nepažeistą vieno statinės viskio išpilstymą.
Įprastai Jura viskis pasižymi elegantišku, švelniai sūriu tonu ir su subtiliomis vaisių natomis – tai puiki salos regiono išraiška, kuri dažnai nepastebima, bet pasižymi gilumu ir rafinuotumu. Stilinga dovanų dėžutė užbaigia įspūdį ir suteikia šiai išpilstymui elegantišką dovanos ar kolekcinio papildymo galimybę.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: gintaro spalvos su švelniu auksiniu atspalviu.
• Kvapas: jūrinis ir švelnus, su natomis medaus, prinokusių obuolių, jūros dumblių ir subtilių malto kvapo.
• Skonis: švelnus, subalansuotas, su natomis grūdų, citrusų, lengvo ąžuolo ir truputį prieskonių.
• Poskonis: vidutinio ilgio, šiek tiek sausas, su mineraliniu gaivumu ir subtiliu ąžuolo poskonio.
Geriausia gerti gryną – kambario temperatūroje išryškėja šios jūrinės aromatos niuansai.
Idealiai tinka kaip dalis salos viskio degustacijos arba kaip dovana entuziastams, mėgstantiems ribotą vieno statinės viskio išpilstymą. Dėka sudėtingumo ir kartu prieinamos struktūros, šis Jura viskis yra puikus pasirinkimas, skleidžiantis atradimo džiaugsmą už įprastų ribų.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


