Gamintojas: Benromach
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 46 % alk. tūrio
Benromach distilerija Forrese, Škotijoje, įkurta 1898 metais, turi turtingą istoriją. Po kelių uždarymų ir atnaujinimų ji nuo 1998 metų atgimė ir dabar puikiai demonstruoja savo charakterį.
Benromach Peat Smoke yra ribotos partijos viengubo salyklo viskis, gaminamas mažais kiekiais.
Jo gamybai naudojami kruopščiai atrinkti miežiai, džiovinami intensyvių durpių dūmų.
Maltinių miežių fenolio kiekis yra aukštas – 35 ppm, dėl kurio viskis įgauna ryškų ir nepakartojamą dūminą aromatą.
Po distiliacijos viskis bręsta dar kelis metus pirmojo užpildymo Amerikos bourbon statinėse, todėl įgauna savo charakteringą skonį.
Rezultatas – viengubo salyklo viskis, kurio ryškus dūminis charakteris išsiskiria, tačiau išlaiko Benromach eleganciją ir vaisingumą.
Degustacijos pastabos:
Spalva: šviesiai auksinė.
Kvapas: rūkantis, lengvai šokoladinis, vanilė, bananai.
Skonis: pipirinė užuomina, durpių dūmai, apelsinai, citrinos, vanilė, bananai.
Poskonis: ilgas ir įsimintas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


