Gamintojas: S. Spitz
Kategorija: Romas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 24 x 0,02 l
Stiprumas: 38%
Įmonė S. Spitz buvo įkurta 1857 metais Salomonui Spitzui Linze. 1935 m. gamybos vieta buvo perkelta iš Linzo į Attnang-Puchheim. Po Antrojo pasaulinio karo įmonė keitė savininką ir nuolat plėtė asortimentą. Spirituoto gėrimo ir vaisių sulčių platinimas buvo išplėstas visoje Austrijoje. 2007 m. įmonė minėjo 150 metų jubiliejų.
Spitz Inländerrum yra tikras klasikas. Romas yra Spitz seniausias produktas ir buvo gaminamas daugiau nei 90 metų motininėje įmonėje Linze, laikantis aukščiausios priežiūros ir aistros.
Žymėjimas „Inländer romas“ Austrijoje vartojamas vietiniam romui, siekiant jį atskirti nuo importuojamo romo iš kitų šalių.
Inländer romo gamyba Austrijoje turi ilgą tradiciją ir yra teisiškai apsaugota, siekiant užtikrinti jo autentiškumą ir kokybę.
Šis romas gaminamas iš aukštos kokybės sudėtinių dalių derinio ir tradicinių gamybos metodų.
Romas dažnai gaminamas iš melasos ir cukranendrių sulčių mišinio, kuris fermentuojamas ir distiliuojamas.
Distiliacijos procesas yra kruopščiai kontroliuojamas, siekiant gauti skanų ir aromatingą gėrimą.
Brandos Spitz Inländerrum laikotarpis skiriasi priklausomai nuo veislės. Kai kurios veislės brandinamos ąžuiniuose statinėse, todėl romas įgyja sudėtingesnį skonio profilį, nes įsisavina medienos aromatus. Brandinimo procesas gali trukti nuo kelių mėnesių iki kelių metų ir prisideda prie galutinio produkto švelnumo bei charakterio.
Spitz Inländerrum spalva: ruda. Kvapas: karamelės natos, vanilė, prieskoniai. Skonis: išraiškingas, vaisinis, karamelės užuominos, vanilės natų, prieskoniai. Pabaiga: ilga.
Dėl unikalaus skonio profilio ir Austrijos kilmės šis romas dažnai naudojamas tradiciniuose austrų gėrimuose ir receptuose.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


