Gamintojas: Hanami
Kategorija: Džinas
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 43% vol.
Hanami Dry Gin yra harmoningas derinys tradicinės amatų gamybos ir šiuolaikinių įtakų, įkvėptas Japonijos kultūros. Jame susilieja elegancija japoniškų botaninių augalų su klasikinės London Dry džino baze.
Išskirtinai gaivūs vyšnios žiedų aromatai suteikia Hanami džinui floralią ir lengvai saldų natos charakterį. Jas papildo kadagių uogų prieskoninės natos, gaivūs citrusiniai akcentai ir žemiški žolynų niuansai, sudarantys daugiasluoksį ir subalansuotą skonio profilį.
Pavadinimas Hanami – pagarba Japonijos vyšnios žydėjimo tradicijai, kuri švenčia gyvenimo trapumą ir jo grožį. Ši filosofija atsispindi ir džine, kuris su subtiliais, natūraliais aromatais suteikia išskirtinį gurmanišką potyrį. Kruopščiai distiliuotas džinas yra itin švelnus ir aromatingas, tinka gurkšnoti grynu, su ledu arba kaip kokteilių pagrindas.
Apdovanojimai:
Auksas, 93 taškai 2017 m. Exceptional Tastings.com
Auksas, Gin Awards London 2017 – geriausiai įvertintas dizainas
Sidabras, International Wine & Spirit Competition 2015
Degustacijos natos:
Spalva: skaidri.
Nosis: gėlių vyšnios žiedai, švieži kadagiai, subtilūs citrinų atspalviai.
Skonis: švelnus ir subalansuotas, su gėlių akcentais, kadagių uogų kvapais ir lengvu saldumu.
Atsiliepimas: ilgas, švelniais žolelių ir žiedų aromatais.
Hanami Dry Gin puikiai tinka klasikiniams gin ir tonikų deriniams su Viduržemio ar gėlių tonikais. Pasiūlymas – gin ir tonikas su hibiskų žiedais ir trupučiu Yuzu sulčių, kad dar labiau išryškintų japonų aromatus. Taip pat puikiai dera su kokteiliais, tokiais kaip Gin Sour ar Negroni, leidžiant šiam džinui atskleisti visą potencialą. Virtuvėje Hanami džinas gali būti naudojamas gin pagrindu gaminant padažus ar kaip aromatinė sudedamoji dalis desertuose, pavyzdžiui gin-infuzuotuose sorbetuose.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


