Gamintojas: Burrito Fiestero
Kategorija: Mezcal
Kilmės šalis: Meksika
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 40% Vol.
Rūšis: Cenizo (Durangensis)
Sudėtis: Agavų rūšis Cenizo (Durangensis)
Burrito Fiestero Mezcal Artesanal Cenizo 40% Vol. 0,7 l yra rankų darbo mezcal iš Meksikos, garsėjantis autentiškumu ir glaudžiu ryšiu su regionu Durango.
Jis gaminamas mažose partijose vietinių mezcalerių, kurie savo žinias perduoda iš kartos į kartą.
Pavadinimas „Burrito Fiestero“ nurodo mezcalių kultūrines šaknis: tai simbolizuoja bendravimą, tradiciją ir gyvenimo džiaugsmą, įprasminantį kiekvieną butelį.
Šio mezcalo pagrindą sudaro reta agavė Cenizo (Durangensis), auginama Durango aukštumose. Šiai laukinei agavėi reikia iki 12 metų pilnam brandumui.
Po derliaus širdys (Piñas) kepamos žemės krosnyse ant malkų, po to sutrinamos tradiciniais akmeniniais malūnais (Tahona) ir fermentuojamos atviruose mediniuose statinėse. Dviguba destiliacija atliekama varinėse distiliavimo kolonose, todėl gaunamas itin grynas ir charakteringas distiliatas. Su 40% tūrio alkoholio Burrito Fiestero Mezcal Artesanal Cenizo yra maloniai pasiekiamas, išlaikydamas gylį ir išskirtinumą.
Degustacijos užrašai:
Spalva: Skaidi.
Kvapas: Rūkomas ir mineralinis, su citrusinių vaisių užuominomis ir šviežių žolelių lengva salduma.
Skonis: Žemės natos agavų, švelnus dūmingumas, lydimas citrusų, žolelių ir švelnio prieskonio.
Pabaiga: Ilga ir subalansuota, su mineraliniais ir rūkančiais posūkiais.
Šis mezcals idealiai tinka tyrinėti grynoje degustavimo taurelėje, kad išryškintų Cenizo agavos dūmingą mineralinį charakterį. Taip pat puikiai tinka klasikiniuose kokteiliuose kaip Mezcal Margarita, Negroni ar Paloma, suteikdamas sudėtingą gilę. Kulinariniuose deriniuose jis puikiai dera su griliaus mėsa, aštriais tacos, ceviche ar stipriais sūriais, kurie elegantiškai papildo jo dūmingumą ir gaivumą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


