Gamintojas: Adriatico
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 16%
Adriatico ženklą įkūręs Jean-Robert Bellangeris Amaretto formulę apibrėžė naujai, naudodamas inovatyvią receptūrą. Adriatico Amarettos gaminamos tik iš Filippo Cea migdolų, aromatingos veislės iš Italijos Apulijos regiono. Šios migdolų rūšys kruopščiai skrudinamos, mazeruojamos ir distiliuojamos. Skirtingai nuo įprastų Amaretto, Adriatico turi mažiau cukraus ir yra praturtintas trupučiu druskos iš Margherita di Savoia, kas suteikia subtilų ryšį su Adrijos jūra.
Adriatico Bianco Crushed Almonds Amaretto gaminamas iš nuluptų migdolų, kurie susmulkinami į intensyvų baltą migdolų miltelių pagrindą. Šie milteliai sudaro distiliacijos pagrindą šio unikalaus Amareto. Be to, likeris yra veganiškas ir be laktozės, todėl tai puiki pasirinkimo galimybė gurmanams su specifiniais mitybos poreikiais.
Degustacijos užrašai:
Spalva: balta.
Uoslė: prieskoninė, migdolų, kavos, vanilės natos.
Skonis: subalansuotas, migdolai, kava, kakava.
Pabaiga: ilgai išlieka.
Likeris puikiai tinka kaip aperityvas ir dera su rafinuotais kokteiliais, naudojamos tik natūralios ir vietinės sudedamosios dalys.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


