Gamintojas: Adriatico
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 28%
Jean-Robert Bellanger, įkūrėjas Adriatico ženklo, Amaretto kūrimą apibrėžė nauja receptūra.
Adriatico Amarettos pagamintos tik iš Filippo Cea migdolų, aromatingos veislės iš Italijos regiono Apulija. Šie migdolai kruopščiai skrudinami, mazeruojami ir distiliuojami.
Palyginus su įprastais Amaretais, Adriatico turi mažiau cukranendrių cukraus ir yra šiek tiek praturtintas druska iš Margherita di Savoia, kas sukuria subtilų ryšį su Adrijos jūra.
Adriatico Roasted Almonds Amaretto gaminamas atsargiai suderintu procesu, kur migdolai iš pradžių lėtai kepami orkaitėje. Po kepimo seka mazeracija, o po to distiliacija. Šie kruopščiai suderinti žingsniai suteikia amaretto išskirtinį, gilų migdolų aromatą, kuris išskiria jį iš kitų likerių.
- Spalva: tamsiai ruda.
- Kvapas: prieskonių natos su migdolų, kavos, cinamonų ir kakavos kvapais.
- Skonis: migdolai, kava, cinamonas.
- Pabaiga: ilgai išlieka.
- Šis likeris puikiai tinka kaip aperityvas ir tinka rafinuotiems kokteiliams, naudojamos tik natūralios ir vietinės kilmės sudedamosios dalys.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


