Gamintojas: Kirishima Shuzo
Kategorija: Kiti stiprieji gėrimai
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0,72 l
Stiprumas: 25% vol.
Kuro Kirishima Shochu yra kokybiškas japoninis shochu (imo shochu) su alkoholio kiekiu 25% vol., pilstomas į tradicinę 0,72 litro talpos butelę. Jį gamina Kirishima Shuzo – viena žymiausių Japonijos shochu distiliavimo įmonių; šis shochu atspindi autentišką rankų darbo gamybą ir dešimtmečius trunkančią patirtį regioninių specialybių kūrime. Žodis „Kuro“ reiškia „juodas“ ir nurodo juodo Koji (Kuro Koji) naudojimą fermentacijoje, suteikiant shochu gilų bei umami skonį.
Pagamintas iš Japonijos saldžiosios batatos (imo) ir natūralaus ryžių mišinio, Kuro Kirishima Shochu pasižymi subalansuotu, apvaliu skonio profiliu su žemės natomis, švelnia salduma ir šilkine tekstūra. Jo kūnas yra stipresnis nei įprastų ryžių shochu variantų, tačiau išlieka maloniai švelnus ir prieinamas. Dėl to šis gėrimas yra populiarus tiek tarp žinovų, tiek tarp pradedančiųjų.
- Spalva: skaidri.
- Kvapas: žemės saldžiosios batatos, švelnios umami natos, šiek tiek riešutėtas.
- Skonis: pilnas, apvalus ir švelnus su švelnia salduma, rafinuota prieskonė ir švelni mineralumas.
- Pabaiga: švelni, šiek tiek sausa su giliu ir ilgai išliekiančiu poskoniu.
Kuro Kirishima Shochu gali būti mėgiamas įvairiai: grynai, arba skiesti šaltu ar karštu vandeniu (mizuwari/oyuwari), arba ant ledo. Ypač populiarus yra su soda paruoštas gaivinantis Highball, derantis prie lengvų patiekalų. Kulinariniu požiūriu jis puikiai dera su japoniška virtuve, tokia kaip kepta žuvis, tempura, yakitori ar aštrus ramen, nes jo umami gylis elegantiškai papildo aromatus. Taip pat tinka kaip digestivas arba kaip alternatyva sake – universalus pasirinkimas visiems, kurie vertina japoniškas stipriąsias gėrimus su charakteriu ir regioniškumu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


