Gamintojas: De Bernard
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11,5%
Maschio šeimos istorija siekia XIX a. pabaigos, kai Antonio Maschio įkūrė San Pietro di Feletto nedidelę distiliavimo įmonę ir taip padėjo pamatus ilgam tradicijai gaminti aukštos kokybės spiritinius gėrimus ir putojančius vynus.
2002 metais Beniamino Maschio perėmė De Bernard vynininkystę su tikslu gaminti išskirtinius Prosecco ir putojančius vynus. Šiandien šio vardo vardas simbolizuoja kokybę, inovacijas ir itališką meistriškumą.
Šis Prosecco gaminamas iš subalansuotos Glera, Verdiso ir Perera veislių derinio. Vynuogės skinamos maždaug rugsėjo viduryje, kruopščiai atrenkamos ir švelniai spaudžiamos, kad išsaugotų jų gaivumą ir aromatą. Kontroliuojamas fermentavimas 20 °C išryškina subtilius vaisių niuansus. Po to Prosecco bręsta dvejus mėnesius nerūdijančio plieno talpose, todėl įgauna savo charakteristinę gaivumą ir eleganciją.
Degustacijos aprašymas: žalsvai šviesi spalva ir subtiliai išliekanti puta. Nosyje jaučiasi intensyvūs obuolių ir kriaušių aromatai. Burnoje vynas švelnus, subalansuotas ir aromatiškas, su natomis iš sultingų obuolių. Pabaiga ilga.
Likutinis cukrus: 8,0 g/l.
Patiekimo temperatūra: 5–7°C.
Idealiai tinka aperityvui, taip pat puikiai dera su žuvimi ar makaronais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


