Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 1,5 l
Stiprumas: 11% Vol.
Villa Sandi, įsikūrusi Prosecco regione Veneto, Italijoje, yra žinomas vynų daryklos pavadinimas, garsėjantis aukštos kokybės putojančiais ir ramiais vynais.
Villa Sandi – nuostabus XVII a. pastatas, kuriame įsikūrusi darykla, atspindinti regiono vynininkystės istoriją ir tradicijas.
Villa Sandi ypač garsėja Prosecco gamyba. Vynuogės auga Valdobbiadene kalvose, kur mikroklimatas ir mineralinės dirvos suteikia idealias augimo sąlygas. Uogos nuimamos rankomis, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę. Tvarumas ir aplinkos apsauga yra svarbios sritys, kurios patvirtintos šiuolaikinėmis technologijomis ir daugybe sertifikatų.
D.O.C.G. Conegliano-Valdobbiadene teritorija yra kalvota su kalkingomis dirvomis, kai kurios su molio priemaišomis. Šios dirvos suteikia idealias sąlygas Glera vynmedžiams, iš kurių gaminamas šis Prosecco. Derlius švelniai spaudžiamas pneumatinėmis spaudimo mašinomis, o sultys pilamos į temperatūros reguliuojamas talpyklas.
Mustas fermentuojamas 15–16 °C temperatūroje, siekiant išsaugoti aromatus. Kai pasiekiamas pageidaujamas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija sustabdomoma aušinant. Po trumpos nusodinimo laikotarpio putojantis vynas yra paruoštas pilimui į butelius, užsandarintus natūraliu kamšteliu.
Degustacijos notas:
- Spalva: šviesiai gelsva.
- Aromatas: žalųjų obuolių ir egzotinių vaisių niuansai.
- Skonis: klasikinis, elegantiškas; ilgas poskonis.
Rūgštis: 5,7 g/l
Likutinis cukrus: 17 g/l
Patiekimo temperatūra: 6–8 °C
Šis Prosecco puikiai dera su antipasti užkandžiais ir įvairiomis salotomis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


