Gamintojas: Eichenwald
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14,5% Vol.
Regionas: Horitschon, Neusiedlersee-Hügellandschaft, Burgenlandas
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch, Merlot, Cabernet Sauvignon
Eichenwald vyninė yra Horitschone — vienoje iš žymiausių vynų ūkininkavimo bendruomenių Austrijos Burgenlande, kuri garsėja savo puikiais vynais.
Regionas, ypač Neusiedlersee-Hügellandschaft, siūlo idealias klimato sąlygas raudonųjų vynų auginimui, todėl šiai vyninei tai yra tikras rojus mėgėjams, ieškantiems galingų ir išraiškingų vynų.
Vyninė laikosi filosofijos, kuria remiasi tvariu ūkininkavimu, tradicija ir rankų darbo vynuogių perdirbimo principais.
Eichenwald THE OAK Cuvée sujungia Blaufränkisch, Merlot ir Cabernet Sauvignon į išskirtinį raudoną vyną, kuris žavi savo kompleksiškumu ir galingumu.
Vynas gaminamas su didžiausiu rūpesčiu ir bręsta per 30 mėnesių naujosiose Prancūzijoje pagamintose barrique statinėse, dėl ko įgauna gilų tamsų aromatą ir elegantišką struktūrą. Brandinimas medienoje padeda aromatams išryškėti ir sukuria subalansuotą vaisių ir prieskonių pusiausvyrą.
Apdovanojimai:
- 93 taškai Falstaff Weinguide Österreich 2024/25
Degustacijos aprašas: Tamsiai raudona spalva stikle. Nosyje atsiskleidžia uogų, prieskonių (kardamomo natos), šiek tiek juodųjų vyšnių ir apelsinų žievelių užuominos bei kakavos milteliai, suteikiantys vynui išskirtinį kompleksinį charakterį. Burnoje ši cuvée pasirodo subtiliai struktūruota, su aromatišku atkūrimu, kuris nuolat atgaivina aromatus. Ilgas poskonių jausmas su vaisių ir prieskonių užuominomis.
Rūgštingumas: 5,4 g/l
Likęs cukrus: 1,2 g/l
Gėrimo temperatūra: 16–18 °C
Eichenwald THE OAK Cuvée yra idealus partneris prie kepsnių, mėsos patiekalų, ėrienos kepsnių ar troškintos laukinės mėsos, nes stipri struktūra ir kompleksūs aromatai puikiai dera su intensyviais šių patiekalų skoniais. Taip pat šis vynas puikiai dera su brandaus sūrio ar stipriais troškiniais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


