Gamintojas: Gesellmann
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14% Vol.
Regionas: Burgenlando regionas
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch
Gesellmann ūkis, nuo 1719 metų oficialiai minimas istorijoje, yra burgenlando vynuogynų pradininkas. Vadovaujant Engelbertui Gesellmannui 1980-ųjų dešimtmetyje buvo įvestos tarptautinės vynuogės ir subrandintos prancūziško ąžuaro statinėse, kurios davė ikoninius vynus Opus Eximium ir Bela Rex. Su 50 hektarų plotu ūkis orientuojasi tiekti sudėtingus vyno mylėtojus visame pasaulyje ir laikosi bio kokybės bei rankų darbo principų, dirbdamas su gamta. Naudojama tik geriausia uogų žaliava, įskaitant net devyniasdešimties metų amžiaus vynmedžių uogas, kurios prisideda prie vynų skonio struktūros. Vynininkystė vykdoma naudojant moderniausią kelerių technologijų įrangą, o kartomis perduodama patirtis vaidina svarbų vaidmenį.
2021 metų derlius prasidėjo išskirtinai vėluodamas. Pirmasis derlius įvyko rugsėjo 23 d. rankiniu rinkimu Sauvignon Blanc, po to sekė Chardonnay ir Hochberc Weiss (Gemischter Satz). Raudonųjų veislių pradžioje rinktos buvo St. Laurent, Pinot Noir ir Zweigelt, o spalio viduryje buvo nurašyti Blaufränkisch, Syrah, Merlot ir Cabernet Sauvignon. Derlius užbaigtas spalio 26 d. Blaufränkisch Hochberc.
Vaisiai rudenį renkami tik rankomis. Jau vynuogyne atliekama pirmoji atranka, o rūsyje dar kartą tikrinama ir rūšiuojama optine atrankos įranga. Taip į rūsį patenka tik tobuli uogų medžiaga.
Po kruopščios atrankos atliekama temperatūros kontrolės maceracija, o vynas bręsta prancūziškose ąžuaro statinėse, suteikdamas papildomą struktūrą, gilumą ir subtilius dūminių aromatų.
Po to buteliai užpildomi ir užsandarinti natūraliu korku.
Degustacijos aprašas: gili tamsiai rubino spalva su violetiniais atspindžiais taurėje.
Kvapai: intensyvūs tamsių miško uogų, prinokusių vyšnių ir sultingų slyvų aromatai, lydimi subtilių prieskonių natos, tokių kaip juodasis pipiras, cinamonas ir truputis kartaus šokolado.
Skonis: tankus ir kompleksiškas, su subalansuota taninų struktūra ir elegantiška rūgštimi. Ilgas poskonis.
Liekamasis cukrus: 1,0 g/l
Rūgštingumas: 7,2 g/l
Gėrimo temperatūra: 16-18 °C
Der Hochberc Blaufränkisch puikiai dera su stipriais mėsos patiekalais, tokiais kaip ėrienos nugarinė, jautienos filė ar miško troškiniai. Taip pat tinka prie sūrių, tokių kaip Bergkäse ar Blaukäse.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


