Gamintojas: IRO
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14% Vol.
Regionas: Burgenlando regionas
Vynuogių rūšis: St. Laurent
IRO St. Laurent Ried Herrschaftswald 2023 yra charakteringas, gilus ir kartu elegantiškai vaisinis raudonasis vynas iš Burgenlando, kuris įtikinamai išryškina vietinės kilmės veislės St. Laurent pilnąjį potencialą.
Šio vyno vynuogės auginamos vienoje vietoje – Ried Herrschaftswald, kuri yra ypač palanki vieta, pasižymi kalkakmeningais, gerai vėdinamais dirvožemiais ir subalansuota mikroklima.
IRO vyninė siekia regioninės identiteto, nenuginčijamos kokybės ir tvarios vyno gamybos.
Metų 2023 derlius džiugina puikiu nokimu, rafinuotumu ir vaisių gylumu.
Pagal tradicinį maceracijos procesą su kontroliuojama temperatūra ir brandinimu mediniame statinyje, šis vieno vyno St. Laurent įgauna ryškaus charakterio, būdingo šiai veislei, tačiau moderniai interpretuoto derinio.
Alkoholio kiekis 14% vol., natūralaus kamštelio uždarymas ir galiojimo laikotarpis kelis metus leidžia vynui būti puikiu deriniu prie maisto arba stilingu akcentu taurėje.
Apdovanojimai:
- Finalistas 2025 m. Burgenlando vynų apdovanojimuose
- Metų vyninė 2022 m., Burgenlando vyno apdovanojimuose
- Auksinis Burgenlando vyno apdovanojime 2022 m.
- Salonų nugalėtojas Austrijos vynuose 2021 m. kategorijoje „St. Laurent ir Pinot Noir“
Degustacijos užrašai:
- Taurėje vynas pasirodo tankiai rubino spalvos su violetiniu kraštu.
- Kvapas išryškina intensyvų, subtiliai niuansuotą aromatų žaidimą iš prinokusių vyšnių, tamsių uogų, miško uogų ir prieskonių natų, lydimų lengvų dūmočų ir kedro aromato.
- Burnoje IRO St. Laurent pasižymi aiškią struktūrą, subrendusiais taninais, gaivia rūgštimi ir subalansuotu kūnu. Pabaiga ilga, aksominė ir elegantiška, išryškinta vaisių ir mineralinių natų harmonijoje.
Likutinis cukrus: 2 g/l
Rūgštingumas: 5,4 g/l
Šis St. Laurent iš Ried Herrschaftswald puikiai dera prie kepto paukštienos, troškintos veršienos, laukinės žvėrienos patiekalų, bet taip pat su grybų patiekalais, brandaus minkšto sūrio ar sočių užkandžių.
Patiekite 16–18 °C temperatūroje didelėje raudonojo vyno taurių, ir jis atskleis savo sudėtingą aromatą bei struktūrą elegantiškai – puikiai tinka kulinarinėms šventėms, stilingiems vakaram ar ypatingoms progoms.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


