Gamintojas: Marchesi Antinori
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12%
Regionas: Toscana
Vynuogių rūšis: Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, Syrah
Daugiau nei 600 metų Antinori šeima įsipareigoja vyno gamybai. Istorija prasidėjo 1385 metais, kai Giovanni di Piero Antinori buvo priimtas į Arte Fiorentina dei Vinattieri.
Ši tradicija, išsilaikanti per 26 kartas, visada buvo tiesiogiai vadovaujama šeimos, pasižymėjusi inovatyviomis sprendimais ir tuo pačiu laikanti pagarbią tradicijai bei kilmei.
Kiekvienas derlius ir kiekviena naujovė laikoma galimybe pagerinti kokybę.
Marquis Piero Antinori pabrėžia, kad šeimos istorijos šaknys yra svarbi jų filosofijos dalis, tačiau niekada nebuvo kliūtis inovacijoms.
Villa Rosso, pirmą kartą 1928 metais sukurta Niccolò Antinori ir vėliau pervadinta Villa Antinori, yra reikšmingas raudonasis vynas Antinori tradicijoje.
Šis vynas sudaro mišinių iš Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot ir Syrah.
• Brandinimas vyksta 12 mėnesių barrique tipo statinėse iš Prancūzijos, Vengrijos ir Amerikos ąžuolo.
• Po išpilstymo vynas dar aštuonis mėnesius brandinamas.
• Vynas auga smėlingame ir kalkiniame dirvožemyje, ir yra užsandarinamas natūraliu kamšteliu.
• Degustacijos natos: giliai rubino spalvos su granatiniais atspindžiais taureje.
• Aromatas intensyvus ir kompleksinis, su rūgšties vyšnios, mėtų ir juodojo pipiro natos.
• Skonis: pilnas ir apvalus, su švelniais taninais.
• Pabaiga: ilga ir švelni.
Gėrimo temperatūra: 16 °C
Vynas puikiai dera su grilinta ir kepta veršiena.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


