Gamintojas: Tenuta Ornellaia
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 15% vol.
Regionas: Bolgheri, Toskana
Vynuogių rūšis: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Ornellaia Bolgheri Superiore DOC 2021 yra elegantiško prabangos ir meistriškumo pavyzdys, iš vieno iš ikoninių Italijos vyno ūkių. Jis kilęs iš prestižinės Tenuta Ornellaia, įsikūrusios Bolgherio DOC širdyje, toskanos pakrantės regione, kuris kaip niekas kitas žinomas dėl tarptautinio Italijos raudonųjų vynų proveržio. Metų 2021 laikotarpis pasižymi pilnatve, gylumu ir įspūdinga gaiva – tai puikus derlius, pasiektas puikios vegetacijos eigos ir optimaliai prinokusios uogos.
Cuvée paprastai sudaryta iš Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc ir Petit Verdot – mišinys, suteikiantis galią, aromatinį gylį ir švelnią eleganciją.
Po kruopštaus rankų skynimo ir atskirų vynuogynų vinifikacijos vynas brandinamas 18 mėnesių Prancūzijos ąžuinėje statinėje, apie 70% naujų.
Po šio mišinio seka papildoma butelių branda, trukmė 12 mėnesių, prieš į rinką pateikiant.
Alkoholio kiekis 15% tūrio, kamštis – natūralus, laikymo potencialas iki 25 metų ar ilgiau.
Apdovanojimai: 98 taškai iš Wine Advocate; 98 taškai iš James Suckling.
- Degustacijos pastabos:
- Spalva: giliai rubinškai raudona su violetiniais atspindžiais.
- Nosies charakteris: daugiasluoksnis ir kompleksiškas – juodosios vyšnios, prinokusios juodosios serbentos, cassis bei lengvos žolelių prieskonių užuominos, taip pat tabakas, tamsus šokoladas, lakritė ir skrudintas kavos aromatai.
- Skonis: galingas ir švelnus, su šlifuotais taninais, puiki gaiva ir gili, vibruojanti struktūra, ilgai trunkantis mineralinis ir vaisinis posūkis su elegancija ir įtampa.
- Poskonis: ilgas, mineralinis ir vaisinis užbaigimas su išraiška ir subtilia įtampa.
- Derinimas: puikiai dera su kulinariniais šedevrais, tokiais kaip troškintos veršienos skruosteliai, jautienos filė su triufelių padažu, laukiniai patiekalai, ėrienos karūnėlė, taip pat su brandintu kietu sūriu ir Toskanos šoniniais ar grybų rizoto.
- Patiekimas: idealu 16–18 °C temperatūroje didelėje raudonvynio taure, dekantuoti siekiant maksimalaus išraiškos.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


