Gamintojas: Salzl
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14,5% Vol
Regionas: Seewinkel, Burgenland
Vynuogių rūšis: Merlot ir Cabernet Sauvignon
Salzl Cuvée 3-5-8 Premium 2019 yra įspūdingai galingas raudonasis vynas iš Burgenlando Seewinke, kurio tankią struktūrą, eleganciją ir puikią aromatiką džiugina net ir įspūdingos sudėties vynai. Ši kilminga mišinio sudėtis susideda iš Merlot ir Cabernet Sauvignon veislių, auginamų ant smėlingų dirvožemių ir juodosios žemės iš molio-dulkėto sluoksnio su gausia žvyro dalimi. Terroiras suteikia gilią mineraliką, optimalų sunokimą ir struktūrinį subtilumą.
Vynuogės sunoksta tradicine maceracijos fermentacija plieniniame bakelyje esant 30 °C, su 20 dienų maceracijos laikotarpiu, po to vyksta malolaktinė fermentacija. Po to vynas brandinamas 24 mėnesius mažose ąžuinėse statinėse iš 100 % naujo ąžuolo – tokia brandinimo stilistika suteikia jam jėgą, kompleksumą ir išskirtinį ilgaamžiškumą.
Alkoholio kiekis 14,5 % Vol. Salzl Cuvée 3-5-8 Premium 2019 siūlo intensyvų, koncentruotą skonio potyrį su galimybe gerti nuo 2022 metų ir laikymo potencialu iki bent 2031 metų.
Šiai Cuvée būdingas aiškus stilius: be kompromisų aukštos kokybės vyninimas, tarptautiniu mastu orientuotas ir vis dėlto tvirtai įsikūręs Burgenlando vynuogių tradicijose – tikras Salzl flagmanas.
- Degustuojant nosyje dominuoja prabangūs prinokusių uogų aromatai, kartaus šokolado užuominos, dūmingi prieskoniai, saldymedžio natos, juodųjų vyšnių, figų, apelsinų žievelės ir lengva juodųjų serbų lapų užuomina.
- Burnoje vynas yra tankus, tirštas ir kompleksinis, su intensyviu ekstrakto vaisių pilnu prisodrinimo, sultingais, bet subrendusiais taninais, bei užbaigoje konfitės, slyvų troškinio, nugato ir skrudinto šokolado natos. Pabaiga ilga, elegantiška ir su puikiu vaisių šilumos įspūdžiu.
- Rūgštingumas: 5 g/l
- Liko cukraus kiekis: 1,1 g/l
Derėjimas: Salzl Cuvée 3-5-8 Premium 2019 puikiai dera su intensyviais mėsos patiekalais, žvėriena, troškinta jautiena, taip pat su prieskoniais sūriais ar brandaus kietojo sūrio. Dėl savo galingos struktūros ir elegantiškos tanino brandos jis ypač tinka šventėms ar kaip solinis vynas aukštos degustacijos lygio renginiuose.
Siūloma patiekti 16–18 °C temperatūroje didelėje raudonojo vyno taurių – taip pasiekiamas tankus, ilgas ir nepamirštamai harmoningas skonio potyris su tarptautine klase.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


