Gamintojas: Samurai
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0,72 l
Stiprumas: 16 %
Regionas: Nenurodyta
Vynuogių rūšis: Nenurodyta
Samurai Junmaidaiginjo sake yra puikus rankų darbo japoniškas sake, atspindintis aukštąjį sake gamybos meną.
Junmai Daiginjo yra premium kokybės sake, gaminamas iš itin poliruotų ryžių grūdų.
Šio proceso metu pašalinama didelė išorinės ryžių grūdo dalis, atveriant krakmolingą šerdį, dėl ko susiformuoja itin grynas ir subtilus skonis.
Terminas „Junmai“ reiškia, kad šis sake gaminamas tik iš ryžių, vandens, mielių ir Koji – specialaus pelėsių grybelių, kuris ryžių krakmolą verčia fermentuojamais cukrų junginiais – be jokio pridėtinių priedų.
„Daiginjo“ nurodo aukštą ryžių poliravimo laipsnį, kai pašalinama ne mažiau kaip 50% išorinės ryžių dalies, siekiant itin gryno ir komplekso skonio.
Samurai Junmaidaiginjo sake yra supilstomas su 16 % tūrio alkoholio, siūlantis išbaigtą skonio patirtį, kurią išryškina kruopštus gamybos procesas ir aukštos kokybės ryžiai.
Šiai sake specialybei tinka grynam pasimėgavimui arba kaip puikus derinys prie aukštos kokybės japoniškų patiekalų.
- Kvapo natos: gėlių aromatai, lydimi šviežių kriaušių, persikų ir šiek tiek medaus.
- Skonis: švelnus ir elegantiškas, su malonia pusiausvyra tarp švelnaus saldumo ir subtilios rūgšties.
- Pabaiga: ilga ir harmoninga su subtiliu umami poskoniu.
Gėrimo temperatūra: 8–12 °C
Samurai Junmaidaiginjo sake puikiai dera su aukštos kokybės japoniškais patiekalais, tokiais kaip sushi, sashimi ir kepta žuvis.
Tai puikus derinys su tempura arba teriyaki vištiena.
Be to, tinka švelniems sūriams arba vaisiniams desertams, pavyzdžiui sorbetui ir lengvioms vaisinėms tartoms.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


