Gamintojas: K+K Kirnbauer
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12%
K+K Kirnbauer Cesario Brut 12% Vol. 0,75 l yra išskirtinis putojantis vynas iš Burgenlando, pagamintas pagal tradicinę buteliuke vykdomos fermentacijos metodą. Jis įsilieja į aukštos kokybės putojančių vynų gretas, pasižyminčias elegancija, subtilumu ir kompleksine aromatika.
Cuveė sudaro Sauvignon Blanc ir Cabernet Franc – vynuogės perdirbtos pagal metodą Blanc de Blancs ir Blanc de Noirs.
Sauvignon Blanc suteikia gaivą, gyvybingą vaisių skonį ir struktūrą, o Cabernet Franc įneša prieskonio, subtilumo ir elegantišką gilumą.
Vynuogės auga akmenuotose, kalkėtomose ir smėlingose molingose dirvose, dėl ko vynas įgauna ryškią mineralinę išraišką.
Po šaltos pirmosios fermentacijos nerūdijančio plieno talpykloje seka antroji fermentacija butelyje, per kurią Cesario bręsta 18 mėnesių ant mielių nuosėdų.
Užklijuotas natūraliu kamšteliu ir laikomas iki bent 2030 metų, jis siūlo stilingą ir ilgaamžį putojančio vyno potyrį.
Degustacijos užrašai:
- Spalva: šviesiai auksaspalvė
- Uoslė: daugiaplani kvapas iš juodųjų serbentų, gooseberry uogų ir vynuogynų persikų, papildytas švelniomis sviesto brioche ir lengvomis skrudinimo aromatomis
- Skonis: jaunatviška, žaisminga rūgštis, lengvas taninas ir puikiai subalansuota natūrali angliarūgštė
- Pabaiga: ilga, elegantiška ir su šviežia mineraline nata
- Liekamo cukraus kiekis: 7,9 g/l
K+K Kirnbauer Cesario Brut yra stilingas aperityvas, kuris puikiai tinka šventiniams renginiams.
Jis puikiai dera su austrėmis, krevetėmis, suši ir žuvies patiekalais, taip pat su kreminiais sūriais arba lengvais užkandžiais.
Dėl jo elegantiškos struktūros ir subtilaus putojimo, jis taip pat tinka prie paukštienos, lengvos mėsos ar vegetarinių patiekalų.
Patiekiamas 6–8 °C atskleidžia visą jo šviežumą ir daugiaplaniškumą, džiugindamas tiek žinovus, tiek mylėtojus ypatingų putojančių vynų.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


