Gamintojas: Antica Torino
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 18% vol.
Regionas: Piemonte
Vynuogių rūšis: nenurodyta
Prekės ženklą Antica Torino 2016 metais įkūrė Vittorio Zoppi ir Filippo Antonelli, siekdami atgaivinti tradicinius Piemonės regiono receptus ir atgaivinti aromatizuotų vynų, likerių ir spiritinių gėrimų menus. Pagrindinis dėmesys skiriamas autentiškiems skonio potyriams, glaudžiai susijusiems su regiono istorija ir kultūra.
Vermut di Torino Rosso – intensyvių tyrimų ir daugelio degustacijų rezultatas, įkvėptas seniausių Piemonės vermuto receptų. Šio unikalaus vermuto kūrimas užtruko daugelį mėnesių, kol buvo rasta tobula aromatų pusiausvyra.
Jo charakteris pagrįstas kruopščiai parinktu natūralių augalų mišiniu, kuris nuo seniausių laikų naudojamas Piemonės vynams aromatizuoti. Jame yra pelynas, rabarbaras, gencijonas, greipfrutų žievelės, vanilės ankštys, rozmarinas ir raudonasis čiobrelis. Iš viso receptūroje yra trylika augalinių komponentų, kurie pagal Piemonės tradiciją laikomi paslaptimi.
Gamybos procesas prasideda 30 dienų augalinių dalių mazeracija 96% alkoholio, po to išspaudžiama spalva. Tuomet vermutas sumaišomas su vynu, alkoholinėmis medžiagomis ir degintu cukrumi ir bręsta 45–60 dienų nerūdijančiuose rezervuaruose. Po galutinio buteliavimo patobulinimo 30–45 dienoms išryškėja jo išskirtinis skonio profilis.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Gili gintaro spalva.
Uoslė: Intensyvi, kompleksi natos, laurų lapai, gencijonas, subrendęs rabarbaras, šviežios citruso žievelės.
Skonis: Šviežias, truputį saldus, imbierų natos, lauro lapai, subrendęs rabarbaras.
Pabaiga: Ilga, prieskoniška, žolelių natos.
Idealiai tinka kaip klasikinis aperityvas, patiekiamas su ledu ir apelsino žievelės juostele, arba kaip pagrindas ikoniniams kokteiliams, tokiems kaip Negroni ar Manhattan.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


