Gamintojas: Bodegas Campillo
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Ispanija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12,5%
Regionas: Rioja Alavesa
Vynuogių rūšis: Viura
Campillo Blanco Fermentado en Barrica 2024 yra įspūdingas įrodymas, kaip geba puikiai derėti baltasis vynas su ąžuoline statine Rioja regione.
Jis pagamintas iš Bodegas Campillo, tradicija turinčio vynų ūkio, kuris priklauso garsiajai Grupo Faustino grupei; vynas kilęs iš kruopščiai atrinktų Rioja Alavesa sklypų – vienos iš aukščiausiai esančių ir šalčiausių regionų.
Klimato sąlygos ir kalkakmeningas molio dirvožemis užtikrina ypač aromatingas ir subalansuotas vynuoges.
Šiam charakteringam baltajam vynui daugiausia naudojama Viura – Rioja klasikinė baltųjų vynuogių veislė.
Po kruopštaus nuėmimo fermentacija vyksta prancūziškose ąžuinėse statinėse, kuriose vynas taip pat kelis mėnesius bręsta ant nuosėdų, o tai suteikia vynui struktūrą, gilumą ir harmoningas ąžuolo natas, nepakenkusi gaivumui ir elegancijai.
Metų 2024 stilistinė braižas atskleidžia namų požiūrį į balansą: subalansuotas, niuansuotas ir moderniai interpretuotas.
Degustacijos pastaba: stiklinėje vynas pasireiškia šviesiai šiaudų geltonu atspalviu su aukso atspindžiais.
Aromatas yra kompleksus ir elegantiškas, jame jaučiami prinokę obuoliai, citrusiniai vaisiai, vanilė ir skrudinti migdolai; taip pat švelnūs floriniai užuominos ir truputis sviestinių sausainių.
Burnoje jis yra švelnus ir pilnas, su gerai įsiliejusiomis ąžuolo natomis, gaivia rūgštis ir kreminė tekstūra.
Pabaigoje ilgai išlieka puikiai subalansuotos citrusinių žievelių, skrudintos medienos ir subtilios mineralikos natų.
Puikus palydovas prie keptos žuvies, keptos vištienos, jūros gėrybių, šafrano rizoto ar brandaus ožkos sūrio. Taip pat dera su vegetariniais patiekalais su riešutų sviestu, grybais ar skrudintomis daržovėmis, atskleidžiant jo pilnąjį potencialą.
Patiekiant 10–12 °C, Campillo Blanco Fermentado en Barrica pasiekia geriausią formą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


