Gamintojas: Müller Klöch
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13,5 %
Regionas: Vulkanland Steiermark
Vynuogių rūšis: Weißburgunder (baltoji Burgundijos)
Vynų ūkis Müller Klöch, įsikūręs vaizdingame Klöch regione Pietryčių Steiermarkoje, buvo įkurtas 1973 m. Walter Müller. Šiandien jo sūnus Stefan Müller sėkmingai tęsia šeimos verslą. Šeimos vynuogynai yra Hochwarth ir Seindl vietose, kur dėl ypatingos geografinės padėties ir optimalaus klimato atsiranda idealios sąlygos auginti vynuoges. Šios sąlygos leidžia užtikrinti aukštą vynuogių subrendimą, kuris ryškiai atsispindi vynų skonyje.
Müller Klöch Weißburgunder yra 100 % Weißburgunder vynuogių ir gaminamas su dideliu rūpestingumu. Vynuogės auga raudonajame molyje ir bazalto erozinėje uolienoje, todėl vynui suteikia ypatingą mineralumą. Po derliaus vynas bręsta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek 500 litrų mediniame statinyje, o vėliau pilamas į butelius ir uždaromas su sukamu dangteliu. Ši uždarymo rūšis užtikrina optimalų laikymą, todėl Weißburgunder gali bręsti iki 10 metų ir įgyti vis daugiau sudėtingumo.
Degustacijos užrašai:
- Švelniai gelsvas atspalvis su žalsvais atspindžiais taureje.
- Kvapas vaisinis, su prinokusių kriaušių natos ir riešutų užuominomis.
- Skonis stiprus, mineralus, įvairesnis ir vaisinis, ypač iš kriaušių.
- Ilgas poskonis.
Rūgštingumas: 5,9 g/l
Likutinis cukraus kiekis: 3,5 g/l
Gėrimo temperatūra: 7–9 °C
Puikiai dera su kiauliena, vištiena, ravioliais, suši ir sūrio spätzlėmis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


