Gamintojas: Salzl
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 14%
Regionas: Burgenlando regionas
Vynuogių rūšis: Chardonnay
Salzl New Style Chardonnay 2023 yra išraiškingas baltasis vynas iš Burgenlando, kuris tiksliai atspindi Salzl namų šiuolaikinį stilistą. Dėka aiškios struktūros, elegantiškos jėgos ir kreminės tekstūros šis vynas pristato Chardonnay tarptautinio formato įspūdį.
Vynas kilęs iš Paratschernosem- tipo dirvožemių, sudarytų iš molingo smėlio su dideliu žvyro kiekiu. Šis terroiras suteikia vynui mineralinį gaivumą ir tikslią vaisių apibrėžimą.
Vinifikacija vyko su dideliu kruopštumu: po alkoholinių ir malolaktinių fermentacijų 15 °C temperatūroje vynas brendo mažoje ąžuinėje statinėje ant smulkiųjų mielių, kur jį reguliariai maišė. Dėl šios technikos Chardonnay įgavo kreminę tekstūrą, pilnumą ir aromatinį gylį.
Gėrimo brendimo pradžia prasideda 2025 metais ir, esant optimalioms laikymo sąlygoms, tęsiasi iki bent 2033 metų, suteikdama įspūdingą brandos potencialą.
Su 14 % alkoholio Salzl New Style Chardonnay 2023 sujungia koncentraciją, eleganciją ir pusiausvyrą.
- Spalva: intensyvi geltonai auksinė su žalsvais atspindžiais.
- Nosies kvapai: kompleksiški egzotinių tropinių vaisių kvapai (ananasas, papaja, bananas), lydimi prinokusių obuolių, džiovintų abrikosų ir persikų; švelnios vanilės, baltojo šokolado, kokosų ir lengvų smilkalų užuominos pabrėžia eleganciją.
- Burnoje: galingas kūnas, kreminė tekstūra, tanki vaisių įvairovė ir prieskoninės natos iš šeivamedžio žiedų, karamelės ir skrudinto balto duonos.
- Pabaiga: ilga, mineralinė ir gyvai gaivi.
- Rūgštis: 4,5 g/l
- Likęs cukrus: 4,1 g/l
Salzl New Style Chardonnay 2023 yra universalus patiekalų palydovas, kurio derinimas su klasikine ir modernia virtuve yra puikus. Jis puikiai dera su šviesia mėsa ir paukštiena, taip pat su tamsia mėsa, ypač žmonėms, kuriems yra histaminų alergija. Taip pat atskleidžia savo klasę su jūros gėrybėmis, tokiomis kaip krevetės ar kiti vėžiagyviai, bei su aromatais iš karštų Azijos patiekalų. Dėl savo struktūros ir aromatinės gaivos jis puikiai dera su sotiais patiekalais ir išlieka elegantiškas bei subalansuotas. Ideali aptarnavimo temperatūra yra 10–12 °C, kad išryškintų visas aromatų įvairovę.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


