Gamintojas: Monin
Kategorija: Gaivieji gėrimai
Kilmės šalis: Nepalas
Tūris: 0,485 l
Monin Paragon Timur Berry – be alkoholio botaninis cordialis iš Mystic Collection. Sukurtas profesionaliems barmenams ir kūrybingiems miksologams, šis cordialis suteikia Timur uogų – taip pat žinomų kaip Timur pipirai arba Szechuan pipirai – intensyvų aromatą koncentruotame skystame pavidale.
Uogos kilusios iš Himalajų aukštumų ir pasižymi citriniškai pipriu aromatu bei gaivia šviežumo užuomina – skonio proveržis, suteikiantis gėrimams charakterio ir gilumo.
Buteliuko tūris – 0,485 l, o dizainas – elegantiškas ir minimalistinis, pritaikytas profesionalams siekti išplėsti botaninio skonio pasaulį.
Intensyvi aromatika grindžiama citrusinėmis natomis, floraliomis nuotaikomis, lengvu aštrumu ir intriguojančiu Szechuan pipiro tipo pojūčiu liežuviui – taip apibūdinamas šio cordialio skonio charakteris.
Ši kombinacija su gaivumu, prieskoniais ir egzotišku akcentu daro šį cordialį į įdomią sudedamąją dalį moderniuose signature gėrimuose, Highball'ose ir be alkoholinių kokteilių.
Degustacijos nuoroda:
Spalva: skaidri su lengvu gelsvu atspalviu.
Uoslė: švieži ir kvapnus su citrinos žievelės natomis, baltomis gėlėmis, rožiniu pipiru ir šiek tiek greipfruto.
Skonis: gyvas, citrusiškas ir aštriai gaivus su floralinėmis užuominomis ir švelniu pipiriniu charakteriu.
Poskonis: sausa, lengvai šiek tiek užburianti su ilga gaiva ir piprų lengvumu.
Paragon Timur Berry cordialis puikiai tinka kurti įdomius kokteilius su džinu, tekila ar vodka. Ypač jis tinka Highball'ams arba Spritz variacijoms, kur citrusiškai-pikanti užuomina išryškėja. Be alkoholinių gėrimų, jis suteikia sudėtingumo ir netikėtą sensorinį gilumą. Taip pat gurmaniškoje virtuvėje cordialis puikiai tinka žuvų patiekalų aromatizavimui, salotų padažams ar išskirtiniams desertams su vaisių rūgštingumu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


