Gamintojas: Bottega
Kategorija: Kiti stiprieji gėrimai
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 38 %
Bottega Alexander Aqva di Vita Grappa Brunello di Montalcino – kilnus tresterio alkoholis iš Šiaurės Italijos širdies, atspindintis grappos gamybos amžius meną.
Šis Grappa gaunamas iš fermentuotų vynuogių žievelių (trester), kurios susidaro gaminant garsų Brunello di Montalcino vyną.
Tai yra seniausia ir tradiciškiausia Šiaurės Italijos distiliacija – spiritas, kurio pavadinimas kilęs iš itališko graspo (vynuogių dalelių) termino.
Aqva di Vita laikomas rankų darbo aistros ir itališkos distiliavimo meno simboliu, kuris įrodo gebėjimą iš paprastos žaliavos išgauti skaidrų distilatą, pripildytą sudėtingų aromatų ir subtilių pojūčių.
Grappa Alexander sukuria tiltiną jungtį tarp tradicijos ir inovacijos – ji sujungia grappos istoriją su modernia distiliavimo technologija. Dėl to distiliatas įgauna švelnų, elegantišką ir harmoningą charakterį, kuris žavi subtilumu ir tyrumu.
Su 38 % alkoholio ši Grappa yra visiškai skaidri ir kristalinė. Ji nėra gėrimas skubiam malonumui, o kvietimas į lėtą, sąmoningą gurkšnį – gėrimą, kurio vertinama ramybė ir dėmesys.
• Kvapas: elegantiški ir daugiasluoksniai kvapai su vyšnių, miško uogų ir juodųjų serbentų natomis.
• Skonis: švelnus, subalansuotas ir apvalus, su raudonų vaisių natomis ir subtiliais prieskoniais.
• Pabaiga: ilga, vaisiška ir elegantiška su lengvu prieskonio akcentu.
Digestivas ir patiekiama 10–12 °C temperatūroje. Ji puikiai dera su tamsiąja šokolade, vaisiniais desertais, tradiciniais kepiniais kaip Panforte ar Lebkuchen, ledais ar šviežiais vaisių salotomis. Tradiciškai Italijoje ji kartais skanaujama „Caffè corretto“ arba „Resentin“, kai paskutiniai espresso lašai papildomi Grappa – derinys, kuris sujungia kavos energiją su Grappos ramumu.
Net modernioje barų kultūroje ji puikiai tinka kaip elegantiška bazė aromatiniems kokteiliams ir longdrinks.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


